Κορονοϊός: Οδηγίες προς τα νοσοκομεία για τα περιστατικά covid-19 – Τι αλλάζει

Αναδιάταξη χώρων, εξοπλισμού και ανθρωπίνων πόρων, φέρνει η νέα εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας, με στόχο την αρτιότερη εξυπηρέτηση των μη-COVID περιστατικών και ταυτόχρονα την ολοκληρωμένη περίθαλψη των νοσηλευόμενων ασθενών με COVID-19.

Εγκύκλιο με τις οδηγίες προς όλες τις νοσηλευτικές μονάδες του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, εξέδωσε ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Γιάννης Κωτσιόπουλος.
Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, οι νοσηλευτικές μονάδες πρέπει να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα της πανδημίας, εν όψει έναρξης της περιόδου των αναπνευστικών λοιμώξεων 2022 – 23. Αυτά είναι ο εμβολιασμός μεγάλου ποσοστού του πληθυσμού της χώρας (σχεδόν 80%) έναντι του κορονοϊού, η διαπιστωμένη προστασία που προσφέρει ο εμβολιασμός έναντι της σοβαρής νόσου COVID-19, η μεγάλη διασπορά της παραλλαγής Όμικρον που ενδεχομένως σχετίζεται με ηπιότερη νόσο, η διαθεσιμότητα αντιικων φαρμάκων και μονοκλωνικών αντισωμάτων προφυλακτικής ένδειξης των ασθενών με παράγοντες κινδύνου για σοβαρή νόσο COVID-19, τα τρέχοντα επιδημιολογικά δεδομένα και τέλος η ανάγκη για την σωστή και ολοκληρωμένη φροντίδα των ασθενών που πάσχουν από όλο το φάσμα των λοιπών νοσημάτων.

Συνεχίζουν τη λειτουργία τους οι κλινικές COVID-19
Τα κύρια σημεία για τη διαχείριση των περιστατικών covid-19 στα νοσοκομεία είναι τα εξής:

Οι Κλινικές COVID που λειτουργούν στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα συνεχίζουν τη λειτουργία τους, προσαρμόζοντας τον αριθμό των διαθέσιμων κλινών τους. Κλινικές COVID μπορεί να λειτουργήσουν και σε ιδιωτικά θεραπευτήρια, με εισήγηση της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων και απόφαση του αρμοδίου οργάνου διοίκησης.

Στις Κλινικές COVID νοσηλεύονται αποκλειστικά ασθενείς με τεκμηριωμένη εργαστηριακά λοίμωξη από κορονοϊό, και συμπτώματα ή/και εργαστηριακά ευρήματα συμβατά με COVID-19, οι οποίοι χρήζουν νοσηλείας και ειδικής θεραπείας για την COVID-19, σύμφωνα με τις κοινές Κατευθυντήριες Οδηγίες της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων, της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας και της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβαμάτων Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας, όπως έχουν αναρτηθεί στον ιστότοπο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.
Ασθενείς που νοσηλεύονται ή πρόκειται να νοσηλευτούν σε μη-COVID …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss