Κορωνοϊός: Πάνω από 10 εκατ. τα κρούσματα εντός εβδομάδας

Περίπου  ένα εκατομμύριο νέα κρούσματα κορωνοϊού καταγράφονται κάθε εβδομάδα σε όλο τον πλανήτη. Την ίδια ώρα ο ΠΟΥ προειδοποίησε για ελλείψεις συμπυκνωτών οξυγόνου, αναγκαίοι για την υποστήριξη της αναπνοής ασθενών με της Covid-19.

«Πολλές χώρες τώρα αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην απόκτηση συμπυκνωτών οξυγόνου. Η ζήτηση αυτή τη στιγμή ξεπερνά την προσφορά», δήλωσε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Άντανομ Γκεμπρεγεσούς.

Ήδη, ο Οργανισμός έχει αγοράσει περίπου 14.000 συμπυκνωτές οξυγόνου από κατασκευαστές. Σχεδιάζει να τους στείλει σε 120 χώρες τις ερχόμενες εβδομάδες. Άλλοι 170.000 συμπυκνωτές- αξίας περίπου 100 εκατομμυρίων δολαρίων- θα είναι πιθανότατα διαθέσιμοι τους επόμενους έξι μήνες.

Την ίδια ώρα, ο ΠΟΥ δήλωσε πως αναμένεται τα κρούσματα κορωνοϊού να ξεπεράσουν τα 10 εκατομμύρια σε όλο τον πλανήτη, μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, οι μολύνσεις έως τώρα ανέρχονται σε 9.439.996, ενώ έχουν καταγραφεί 482.805 θάνατοι σε όλο τον κόσμο.

Στην Αμερική τα κρούσματα συνεχίζουν να αυξάνονται. Στις ΗΠΑ, καταγράφηκε ο χειρότερος απολογισμός από τα τέλη Απριλίου, με σχεδόν 36.000 κρούσματα σε 24 ώρες. Στη Βραζιλία, σύμφωνα με τον νεότερο ημερήσιο απολογισμό, καταγράφηκαν 42.725 κρούσματα και 1.185 θάνατοι μέσα σε 24 ώρες.

Ο Μαρκ Ράιαν, επικεφαλής εκτάκτων καταστάσεων του ΠΟΥ, δήλωσε ότι πολλές χώρες της Λατινικής Αμερικής βίωσαν αύξηση 25-50% στα κρούσματα την τελευταία εβδομάδα. «Γενικά, θα χαρακτήριζα την κατάσταση στην Αμερική ως εξελισσόμενη ακόμη. Δεν έχει φτάσει την κορύφωση και πιθανότατα αυτό θα οδηγήσει σε παρατεταμένους αριθμούς κρουσμάτων και συνεχιζόμενους θανάτους», δήλωσε.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss