Κώστας Αποστολάκης: Ζωή χωρίς Χριστό και πίστη είναι ένα δράμα χωρίς τελειωμό

Με αφορμή τη νέα σειρά του ΣΚΑΪ, «Γλυκάνισος», ο Κώστας Αποστολάκης μίλησε στο περιοδικό «7 Μέρες Tv» και τη δημοσιογράφο Μαρία Ανδρέου. Μεταξύ άλλων, δε, ο δημοφιλής πρωταγωνιστής αναφέρθηκε από καρδιάς στη βαθιά του πίστη και το συνεχές κυνήγι πολλών στο φθαρτό.

  • Είναι γεγονός ότι οι περισσότεροι σήμερα επιδιώκουν να μείνουν νέοι, να μη μεγαλώσουν ποτέ. Νοιάζονται κυρίως για το σώμα και όχι για το πνεύμα…

Ο Πλάτωνας έλεγε «το να φοβάται το παιδί το σκοτάδι είναι λογικό, το να φοβάται ο μεγάλος το φως είναι παράλογο». Το φως είναι το πνεύμα. Δεν το βλέπεις, σαν τον άνεμο, αλλά αυτό υπάρχει και το αισθάνεσαι.

Είναι φοβερό, αλλά σήμερα όλοι νοιαζόμαστε για το φθαρτό, για το σώμα, αυτό που θα πάει στο χώμα και δεν νοιαζόμαστε για το πως θα θρέψουμε την ψυχή μας η οποία θα ζήσει αιώνια, θα βγει από το σώμα και θα ταξιδέψει.

Τη θλίψη δεν τη φέρνει η φτώχεια αλλά η επιθυμία και η απληστία. Γιατί όσα ποτάμια και αν χυθούν στη θάλασσα, αυτή δεν γεμίζει. Ζούμε πιο πολύ από ποτέ στην εποχή της εικόνας. Όμως και η εξωτερική εμφάνιση είναι επίσης φθαρτή.

Όλος αυτός ο αγώνας για τη νεότητα, με κάθε είδους επέμβαση, αν δεν σου φέρει αυτά που επιθυμείς, στο τέλος θα σε ρίξει σε μεγαλύτερη θλίψη. Δεν ξέρω, αλλά ζωή χωρίς Χριστό και πίστη είναι τραγωδία, ταλαιπωρία, ένα δράμα χωρίς τελειωμό

Latest Posts

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Don't Miss