Κωστής Χατζηδάκης: 3 δουλειές, 3 αρνήσεις και διαγραφή από τα Μητρώα είναι Αστυνομία Ανέργων;

Ο υπουργός Εργασίας τόνισε πως στους ανέργους προσφέρονται δουλειές αντίστοιχες με τις σπουδές τους και τη διαδρομή τους και κοντά στον τόπο κατοικίας τους.

Για τη διαγραφή ανέργων από τα Μητρώα της ΔΥΠΑ όταν απορρίπτει 3 προτάσεις εργασίας και τον σχολιασμό περί «Αστυνομίας Ανέργων», τοποθετήθηκε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, με ανάρτησή του στο Facebook.
Ο υπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση δίνει προτεραιότητα στην απασχόληση, ενώ στους ανέργους προσφέρονται δουλειές αντίστοιχες με τις σπουδές τους και τη διαδρομή τους και κοντά στον τόπο κατοικίας τους.

[embedded content]

Η ανάρτηση:

Ας μου απαντήσει κάποιος: Θα θεωρούσατε «Αστυνομία Ανέργων» ένα σύστημα με βάση το οποίο διαγράφεται ένας άνεργος από τα Μητρώα της ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ) όταν του προσφερθούν 3 κατάλληλες δουλειές για τον ίδιο και τις απορρίψει και τις 3; Πιστεύετε ότι το σύστημα αυτό είναι άδικο και τιμωρητικό, όπως μας κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ και διάφοροι «σχολιαστές» στο Twitter;

Αυτό το σύστημα πράγματι υιοθετήσαμε με τον νόμο «Δουλειές Ξανά» και τώρα μετά την έκδοση των επιμέρους αποφάσεων θα τεθεί σε εφαρμογή. Στον άνεργο, ο οποίος δηλώνει ούτως ή άλλως στη ΔΥΠΑ τα στοιχεία του προφίλ του, θα προσφέρονται δουλειές αντίστοιχες με τις σπουδές του και τη διαδρομή του και κοντά στον τόπο κατοικίας του. Όχι όποια δουλειά βρεθεί στα αρχεία της ΔΥΠΑ! Όχι χωρίς κριτήρια σαν κι αυτά που αναφέρθηκαν πιο πάνω. Έτσι γίνεται σχεδόν σε όλη την Ευρώπη! Αυτό θα κάνουμε και εμείς. Είναι άραγε παράλογο; Είναι άδικο; Είναι αντικοινωνικό;
Μια παρόμοια δι …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Don't Miss