Κούγιας για δολοφονία 19χρονου Άλκη: «Δεν έγινε συμπλοκή, έγινε εκτέλεση»

«Εκτέλεση» και όχι συμπλοκή χαρακτήρισε τη φονική επίθεση στον 19χρονο Άλκη στη Θεσσαλονίκη ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, που έχει αναλάβει την εκπροσώπηση των θυμάτων.

Ειδικότερα, ο ποινικολόγος σημείωσε πως για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας δεν θα είναι μόνο ένας ο κατηγορούμενος καθώς «θεωρείται συνεργός και αυτός που ακινητοποιεί το θύμα και κάποιος άλλος το μαχαιρώνει».

«Τα αδικήματα είναι μια ανθρωποκτονία, τετελεσμένη και δύο απόπειρες» ανέφερε ο κ. Κούγιας, μιλώντας στο Mega, ενώ σημείωσε πως δεν είναι ένας ο δράστης.

Κούγιας: «Φονιάδες δεν είναι μόνο αυτοί που χρησιμοποιούν το μέσο που γίνεται ο φόνος»

«Έχει επικεντρωθεί όλο το ενδιαφέρον στο χτύπημα στο μηρό με το χατζάρι, αλλά θανατηφόρα ήταν και τα άλλα χτυπήματα στο κεφάλι» είπε ο Αλέξης Κούγιας.

Και αμέσως μετά, συμπλήρωσε: «Φονιάδες δεν είναι μόνο αυτοί που χρησιμοποιούν το μέσο που γίνεται ο φόνος, αλλά και εκείνος που προμηθεύει το μέσο, αυτός που βοηθάει να γίνει ο φόνος».

«Όταν συλληφθούν και οι άλλοι, θα αποκαλύπτει ο ένας τη δράση του άλλου»
Όπως υπογράμμισε ο κ. Κούγιας, ο φάκελος της δικογραφίας δεν έχει φτάσει ακόμα στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας, η οποία θα ασκήσει και την ποινική δίωξη.

Κούγιας: «Δεν έγινε συμπλοκή, έγινε εκτέλεση»

«Προσπαθούν οι αστυνομικοί συλλάβουν και τους υπόλοιπους δράστες, ώστε να έχουμε ολοκληρωμένη δικογραφία» τόνισε αμέσως μετά ο γνωστός δικηγόρος.

«Όταν συλληφθούν και οι άλλοι συμμέτοχοι της πράξης, τότε θα ανοίξουν τα στόματα και θα αποκαλύπτει ο ένας τη δράση του άλλου» πρόσθεσε ο ποινικολόγος.

Επίσης, ο Αλέξης Κούγιας υπογράμμισε ακόμα ότι η πλευρά των θυμάτων δεν μπόρεσε να αντισταθεί στους επαγγελματίες που τους επιτέθηκαν, επισημαίνοντας: «Δεν έγινε συμπλοκή, έγινε εκτέλεση».

«Πήγαν όποιον βρούνε στην τύχη, να σφάξουν και να φύγουν»

Για το τραγικό περιστατικό της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη, που έχει καταγραφεί σε βίντεο, αναφέρθηκε ο πατέρας του 18χρονου φίλου του ο οποίος τραυματίστηκε.

Συγκεκριμένα, ο πατέρας του 18χρονου είπε, μεταξύ άλλων, ότι οι δράστες «πήγαν όποιον βρούνε στην τύχη, να σφάξουν και να φύγουν» αλλά και ότι «πήγαν για να σκοτώσουν» όπως περιέγραψε ο γιος του.

Ο ίδιος ανέφερε, μιλώντας στον Alpha, ότι δεν επρόκειτο για «οπαδική βία», ενώ είπε πως ο γιος του είναι καλά στην υγεία του.

Και πρόσθεσε: «Καθόντουσαν εκεί, κάνανε, ό,τι κάνανε. Εκεί που κάθονται συνήθως, εμένα είναι και η παλιά μου γειτονιά οπότε ξέρει. Είναι χειρότερα τώρα και τι να πούμε. Κρίμα είναι ο Άλκης, χωρίς λόγο, για το τίποτα, τζάμπα μια ζωή, θα μπορούσε να ζήσει το παιδί».

«Δεν θα τη ζήσει. Τα άλλα αργά ή γρήγορα θα δούμε, θα επουλωθούμε και τα εσωτερικά και τα εξωτερικά» ανέφερε ο πατέρας του φίλου του Άλκη.

Αναφορικά με το αν πρόλαβαν να αναγνωρίσουν κάποιον, είπε: «Όχι, όχι. Γιατί ήταν καλυμμένοι αυτοί με full face και κουκούλες».

Ο πατέρας του 18χρονου είπε, ακόμα, πως η επίθεση δεν έγινε για ξεκαθάρισμα διαφορών. «Όχι, τι διαφορές. Είναι όλα μικρά. Εντάξει, δεν πάει τώρα το μυαλό σας τι είναι, πρέπει να το πούμε και ποιοι είναι… και δεν είναι τόσο η σχέση με την ομάδα που έχουν αυτοί οι δράστες, είναι ότι δυστυχώς στην Ελλάδα έτσι γίνονται».

«Αυτοί ήρθανε για να σε σκοτώσουν»

Όταν ρωτήθηκε για το πώς γλίτωσε ο γιος του, σημείωσε: «Ναι, ξεκίνησε να τρέχει. Εννοείται, κατάλαβε, ένας μου είπε ότι μόλις τους είδα, αυτοί ήρθανε για να σε σκοτώσουν. Κι όντως έτσι πήγανε, άμα δείτε την πίεση των πραγμάτων. Δεν πήγανε ούτε για να κουτουλήσουν κάποιον τυχαίο, ούτε τίποτα».

Και συμπλήρωσε: «Πήγαν όποιον βρούνε στην τύχη, να σφάξουν και να φύγουν. Ούτε συμπλοκή ήταν οπαδική ούτε τίποτα. Πάω εγώ σε μια γειτονιά χωρίς διακριτικά ο ένας, χωρίς διακριτικά ο άλλος και μαλώσανε για την ομάδα, γιατί πήρα εγώ το πέναλτι, δεν πήρες εσύ το πέναλτι. Δεν πάει κανείς να σφάξει με πλακάτ και διαφήμιση τυπωμένη πάνω του. Προφανώς και δεν θα είχανε».

Latest Posts

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss