Κρήτη: Πώς δρούσαν τα μέλη του κυκλώματος απατεώνων- Αγγελίες, λογαριασμοί και φιλανθρωπικά σωματεία

Από όλη σχεδόν την Ελλάδα «ψάρευαν» τα θύματά τους τα μέλη του κυκλώματος απατεώνων που εξάρθρωσε η αστυνομία της Κρήτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι απατεώνες δεν είχαν κανέναν απολύτως ενδοιασμό καθώς είχαν «αδειάσει» λογαριασμούς απλών πολιτών, επιχειρηματιών ακόμα και… φιλανθρωπικών σωματείων αποσπώντας συνολικά πάνω από 160.000 ευρώ.
Δείτε περακάτων κάποιες από τις απάτες που έκανε η συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση:

Οι οφειλές
Πριν λίγες ημέρες το λογιστήριο μίας εταιρίας τροφίμων που έχει έδρα στη Θεσσαλονίκη δέχεται ένα τηλεφώνημα από έναν άνδρα που παρουσιάζεται ως πελάτης που τους οφείλει κάποια χρήματα. Ο δήθεν πελάτης ζητάει τους λογαριασμούς τραπέζης για να εξοφλήσει το χρέος του. Η λογίστρια το δίνει και στη συνέχεια ο ίδιος μέσω μίας πλατφόρμας καταφέρνει και παίρνει τους κωδικούς με αποτέλεσμα να μεταφέρει σε δικό του λογαριασμό το ποσό των 15.000 ευρώ.

Λίγες μέρες αργότερα, ένας επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον κλάδο των κατασκευών στο Ηράκλειο πέφτει ακριβώς στην ίδια παγίδα. Το μέλος της εγκληματικής ομάδας έρχεται σε επαφή μαζί του και του αναφέρει πως πρέπει να του εξοφλήσει το ποσό που του οφείλει.

Ο «πελάτης» ήθελε να καταθέσει στον τραπεζικό του λογαριασμό το ποσό των 750 ευρώ και τελικά κατάφερε να του πάρει 106.000 ευρώ από τους δύο του λογαριασμούς.
Σε παρόμοια παγίδα έπεσε και ένας άλλος επιχειρηματίας που έχει έδρα την Αθήνα.
Οι αγγελίες
Δεν ήταν λίγες και οι περιπτώσεις εξαπάτησης μέσω αγγελιών. Τόσο σε Αθήνα όσο και σε Κεφαλονιά υπήρξαν άνθρωποι που είχαν δει αγγελίες που είχε βάλει η συγκεκριμένη εγκληματική ομάδα στο ίντερνετ και αφορούσαν στην πώληση καναπέ, αυτοκινήτου κ.ά. Τα ανυποψίαστα θύματα κατέβαλαν τα χρήματα για την αγορά των προϊόντων χωρίς ποτέ να τα λάβουν.

Τέλος, στο… στόχαστρο των απατεώνων μπήκαν και φιλανθρωπικά σωματεία στη Βόρεια Ελλάδα που με διάφορες παγίδες κατάφερναν και «στράγγιζαν» τους τραπεζικούς λογαριασμούς.
Με πληροφορίες από cretapost.gr


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss