Κριτική για την ταινία Barbarian – Cineramen

Βαθμολόγησε το άρθρο

[Total: 0 Average: 0]

Mια νεαρή γυναίκα που ταξιδεύει προς το Detroit για μια συνέντευξη εργασίας, κλείνει ένα ενοικιαζόμενο σπίτι. Όμως, όταν καταφτάνει αργά τη νύχτα, ανακαλύπτεί πως το σπίτι έχει μισθωθεί και από έναν άγνωστο άνδρα που βρίσκεται ήδη εκεί. Ενάντια στη κρίση και το ένστικτο της, η γυναίκα αποφασίζει να μείνει εκεί, όμως σύντομα διαπιστώνει πως ο απροσδόκητος επισκέπτης δεν αποτελεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο.

Έχουμε δει τα τελευταία χρόνια πολλές ταινίες στο είδος οι οποίες μπορεί να το έχουν προσπαθήσει να γίνουν ξεχωριστές, ωστόσο στην πορεία κάπου το έχασαν καθώς, καθώς η συγκεκριμένη θα ήθελε να προσφέρει κάτι άλλο από αυτά που έχουμε συνηθίσει, αλλά είναι αρκετά μπερδεμένη.
Το Barbarian βλέπεται με ενδιαφέρον, έχει ιδιαίτερη και ατμοσφαιρική σκηνοθεσία, αλλά παράλληλα έχει και ένα αλλοπρόσαλλο ρυθμό. Εκεί που μπορεί να υπάρχουν ενστάσεις από τους θεατές είναι στο ατελές της σενάριο, μιας και δεν εξηγεί πολλά από αυτά που γίνονται και είναι ουσιαστικά.
Για τα δεδομένα του είδους, αν και δεν λείπουν απόλυτα από την ταινία τα σχετικά κλισέ άλλοτε μας υπενθυμίζε τα καλά κομμάτια που μας είχαν λείψει (ωραία ατμόσφαιρα, αγωνία σε κάποια σημεία) και αρκετές άλλες στιγμές θα μπορούσαν να αποφευχθούν.
Πολλές ταινίες σε κερδίζουν από τα πρώτα τους λεπτά, έτσι και εδώ με την απλότητα τους να είναι ορατή από την αρχή, έχουμε μια ενδιαφέρουσα ιστορία, ωστόσο η διαχείριση της θεματολογίας αποτελεί μια χαμένη ευκαιρία για το είδος.
Η ταινία Barbarian είχε μερικά ενδιαφέροντα κομμάτια τα οποία ωστόσο στην πορεία μπορούν να χαρακτηριστούν… λανθασμένα όσον αφορά τις προσδοκίες που θα έχει ο θεατής, μιας και μιλάμε για μια ταινία που ίσως ξενίσει όποιον δεν προσαρμοστεί στα δεδομένα της.
Δυστυχώς σε κάποια σημαντικά σημεία, η ταινία κάπως “φρενάρει” τον ρυθμό της, χωρίς ωστόσο η “κοιλιά” αυτή να της στερεί περισσότερα πράγματα από όσα μπορούσε, ωστόσο κάνει το κάτι παραπάνω σε κάποια άλλα κομμάτια της.
Είχε τα φόντα να ξεφύγει τελείως από τις ταινίες της κατηγορίας της και δεν τα κατάφερε. Κατά τα άλλα είναι ενδιαφέρουσα και καταφέρνει να δώσει ωραίες σκηνές κυρίως βασισμένες στις ερμηνείες και ενδεχομέ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss