Κριτική για την ταινία Carter – Cineramen

Βαθμολόγησε το άρθρο

H ταινία εκτυλίσσεται μέσα σε μια θανάσιμη πανδημία που προήλθε από το DMZ, μια κατάσταση που έχει διαλύσει τόσο την Αμερική όσο και τη Βόρεια Κορέα, με τον Carter να ξυπνά χωρίς να θυμάται τίποτε από το παρελθόν του. Μέσα στο κεφάλι του βρίσκεται μια μυστηριώδης συσκευή και μέσα στο στόμα του μια θανάσιμη βόμβα. Μια παράξενη φωνή στο αυτί του δίνει οδηγίες. Η βόμβα μπορεί να εκραγεί ανά πάσα στιγμή – εκτός αν σώσει το κορίτσι που αποτελεί το μοναδικό αντίδοτο για τον ιό. Όμως η CIA και ένα πραξικόπημα στη Βόρεια Κορέα βρίσκονται προ των πυλών.

Απλά διαβάζοντας την υπόθεση ή βλέποντας το trailer του Carter καταλαβαίνεις περί τίνος πρόκειται και πως θα δεις μια ταινία, η οποία φυσικά είναι βουτηγμένη στο αίμα και (όπως σε πολλές παραγωγές του Netflix) η βία είναι εκτός… ορίων.
Αυτό δεν είναι κακό, αν και σε μερικά σημεία η ταινία… ξεχνάει όλα τα υπόλοιπα και στηρίζεται στην δράση και στην καρτουνίστικη βία. Στηριζόμενη σε ένα κλασικό μοτίβο, η ταινία προσπαθεί (όσο γίνεται) να περιορίσει κάποια κλισέ και γενικότερα να μην… ξεχειλώσει την όλη ιδέα, αν και πριν καν το σκεφτεί έχει ήδη γίνει. Σε κάποιες στιγμές το καταφέρνει, σε άλλες όχι, ωστόσο υπάρχει ένα ενδιαφέρον.
Η ταινία είναι μια χαρά ψυχαγωγική για αυτό που πρεσβεύει και φυσικά το είδος της, έχοντας ενδιαφέρον (όσο αυτό είναι εφικτό), ενώ παράλληλα δίνει κάποια στοιχεία… βρώμικης αισθητικής με μοντάζ που ζαλίζει (ε …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss