Κριτική για την ταινία Drive My Car – Cineramen

Βαθμολόγησε το άρθρο

O Γιουσούκε Καφούκου, θεατρικός ηθοποιός και σκηνοθέτης, είναι παντρεμένος με την αγαπημένη του Ότο, μια σεναριογράφο. Η Ότο πεθαίνει ξαφνικά, αφήνοντας πίσω της ένα μυστικό. Δύο χρόνια αργότερα ο Καφούκου, αδυνατώντας να διαχειριστεί την απώλεια της γυναίκας του, δέχεται μια πρόταση να σκηνοθετήσει μια παράσταση σ’ ένα φεστιβάλ και με το αυτοκίνητο του φτάνει στη Χιροσίμα. Εκεί γνωρίζει τη Μισάκι, μια απρόσιτη γυναίκα που έχει αναλάβει καθήκοντα σοφέρ. Στον χρόνο που περνάνε μαζί, ο Καφούκου έρχεται αντιμέτωπος με το μυστικό της γυναίκας του που υποσυνείδητα τον στοιχειώνει.

Πραγματικά είναι μερικές ταινίες που γνωρίζαμε μέχρι πριν λίγο καιρό και δεν έχουν ακουστεί όσο θα έπρεπε στην Ελλάδα. Και ενώ υπάρχει μεν σημαντικό κοινό που βλέπει Μη Αμερικάνικες ταινίες και τις στηρίζει, εστιάζουμε περισσότερο σε πιο “εμπορικές” ταινίες.
Η ταινία Drive My Car είναι γυρισμένη με απλό τρόπο και ταυτόχρονα ανατρεπτικό τρόπο, με τον σκηνοθέτη να δίνει έναν εντυπωσιακό τόνο με δυνατές σκηνές μέσα από μια συγκλοντιστική ανά στιγμές ιστορία και κρατάει την αγωνία μέχρι το φινάλε.
Πραγματικά αποδεικνύεται ότι σε πολλές ταινίες δεν χρειάζονται φανφάρες απλά να δίνεις την δική σου ταυτότητα, με το Drive My Car να καταφέρνει πολλά πράγματα μέσα από την σκηνοθεσία που είναι ανά στιγμές σαρωτική.
Για τα δεδομένα του είδους και χωρίς φυσικά να λείπουν απόλυτα από την ταινία το κάνει με περιορισμένα κλισέ και δίνει μια άλλη οπτική σε μια ιστορία που θα μπορούσε να είναι μια από τα ίδια, αποδεικνύοντας γιατί ο Α …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss