Κριτική για την ταινία Feathers – Cineramen

Βαθμολόγησε το άρθρο

Όταν τα μαγικά κόλπα ενός ταχυδακτυλουργού πηγαίνουν στραβά, ο πατέρας μιας φτωχής αιγυπτιακής οικογένειας μεταμορφώνεται σε… κοτόπουλο και η σύζυγός του, μητέρα τριών μικρών παιδιών, πρέπει να βρει τρόπο να επιβιώσει.

Η ταινία Feathers προσπαθεί να δώσει κάτι διαφορετικό με ένα ιδιαίτερο και ανεξάρτητο στυλ και μια ενδιαφέρουσα σατιρική ματιά, καθώς διαθέτει ένα μεγάλο πλεονέκτημα έναντι της πλειοψηφίας του είδους. Υπάρχει ένα καλογραμμένο σενάριο με έξυπνους διαλόγους και μερικές χιουμοριστικές καταστάσεις, έχει σίγουρα κάποια κλισέ, αλλά δεν είναι ανυπόφορη όπως πολλές αντίστοιχες ταινίες και για αυτό που θέλει να δώσει, είναι ότι πρέπει.
Επίσης, ένα άλλο σημαντικό στοιχείο είναι ότι οι περισσότεροι χαρακτήρες ταιριάζουν μεταξύ τους και έτσι “δένουν” πιο εύκολα, κυρίως φυσικά οι πρωταγωνιστές, ενώ έχουν αρκετές ωραίες σκηνές που ταιριάζουν στην περίσταση.
Εστιάζει στους ηθοποιούς, προσφέρει αρκετές ανάλαφρες στιγμές (χωρίς να ξεχειλώνει τις καταστάσεις) συνδυάζοντας το ταλέντο τους αλλά και μερικές πιο “σοβαρες” στιγμές και έτσι το Feathers αποτελεί μια ενδιαφέρουσα ταινία.
Μην νομίζετε βέβαια, ότι λείπουν τα κλισέ και οι διδακτισμοί, ωστόσο “ντριπλάρονται” εύκολα. H ταινία Feathers ωστόσο προσφέρει έναν πιο ανάλαφρο ρυθμό και από τα πρώτα της πλάνα καταφέρνει να… κερδίσει τον θεατή, ενώ τον κάνει παράλληλα να προβληματιστεί. Παράλληλα καταφέρνει να κάνει ένα σχετικά κοινότυπο θέμα να γίνει αρκετά ενδιαφέρον και προσιτό στον θεατή.
Μια ταινία που μπορεί να έχει σεναριακές ευκολίες (εντάξει όπως αναφέραμε και παραπάνω δεν λείπουν) και κάποιες ίσω …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss