Κριτική για την ταινία Jockey – Cineramen

Βαθμολόγησε το άρθρο

Ένας γερασμένος τζόκεϊ ευελπιστεί να κερδίσει έναν τελευταίο τίτλο, παρά την ήδη βεβαρημένη κατάσταση της υγείας του. Ωστόσο, η άφιξη ενός νεαρού αναβάτη, που υποστηρίζει ότι είναι ο γιος του, θα ανατρέψει τις επιδιώξεις του.

Eίναι μερικές ταινίες που δυστυχώς δεν προβάλλονται, όσο θα έπρεπε ειδικά στην Ελλάδα, αλλά η συγκεκριμένη γενικότερα πέρασε απαρατήρητη και αγνοήθηκε πλήρως σε πολλά βραβεία. Το Jockey δείχνει γιατί κάτι τέτοιες προσπάθειες αποδεικνύονται… λίρα εκατό.
Η ταινία είναι γυρισμένη με απλό αλλά πολύ καλό τρόπο και σίγουρα σε κάποια σημεία δεν πρόκειται καν να πάει το μυαλό στο τι θα επακολουθήσει, με το Jockey να εστιάζει για μια ακόμα φορά στους χαρακτήρες και την επιρροή των γεγονότων.
Φυσικά η ταινία εστιάζει στον άνθρωπο και τα προβλήματα του, αλλά όπως λίγοι τα έχουν παρουσιάσει και χωρίς διδακτισμούς, μέσα από τις καταστάσεις με μια φοβερή σκηνοθεσία από τον σκηνοθέτη Clint Bentley.
Καταρχήν, η απεικόνιση των καταστάσεων κατά κύριο λόγο είναι μοναδική και γίνεται εξαιρετική οικονομία χώρου. Όπως ειπώθηκε και προηγουμένως, η ταινία εστιάζει πάνω απ’ όλα στον άνθρωπο, με εντυπωσιακά “αθόρυβο” τρόπο και ένα δεύτερο μέρος πραγματικά που σε “πνίγει”.
Η σκηνοθεσία είναι υψηλού επιπέδου. Εξαιρετικά ευρυγώνια πλάνα, και πολύ ωραία απεικόνιση των χαρακτήρων μέσα στον κλειστό χώρο, με την σκηνοθεσία να δίνει τον απαιτούμενο χώρο στους ηθοποιούς για να ελιχθούν με τον Clifton Collins Jr. να είναι υπέροχος.
Λίγο μόνο σε μερικά σημεία δείχνει ελάχιστα στατική και θα θέλαμε ένα κάπως διαφορετικό κλείσιμο σε ένα συγκεκριμένο κομμάτι …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss