Κριτική για την ταινία Jurassic World: Dominion – Cineramen

Βαθμολόγησε το άρθρο

“Do you remember the first time you saw a dinosaur?” Και η απάντηση είναι ναι, όταν 29 χρόνια πρίν, το μακρινό 1993, ο Steven Spielberg μας εμφάνισε για πρώτη φορά τούς εντυπωσιακά (για τότε) φωτορεαλιστικούς δεινόσαυρους, οι οποίοι έμελλαν να αλλάξουν τον κινηματογράφο… για πάντα. Και ναι ήταν τρομακτικοί, ή όπως “εύγλωττα” έλεγε ο αγαπημένος Dr. Ian Malcolm: “Oh, yeah. Oooh, ahhh, that’s how it always starts. Then later there’s running and um, screaming.” Αλλά οι τέλειες στιγμές της αληθινής αγωνίας του πρωτότυπου πάρκου, που όλοι βιώσαμε, δεν ξεπεράστηκαν ποτέ. Όταν βγήκε η πρώτη ταινία Jurassic Park, βέβαια, κανείς δεν περίμενε τον ανυπολόγιστο αντίκτυπό της στην παγκόσμια κουλτούρα και στον ίδιο τον κινηματογράφο. Η ταινία αυτή επανέφερε τους δεινόσαυρους στη ζωή για μια νέα γενιά και τους ανέδειξε με τρόπο που δεν είχαν παρουσιαστεί ποτέ πριν.

Αυτή η κινηματογραφική αφύπνιση των δεινοσαύρων οδήγησε πολλούς περισσότερους νέους να ασχοληθούν με την επιστήμη, οδήγησε μέχρι και πανεπιστήμια να οργανώσουν μαθήματα δεινοσαύρων, όπως και μουσεία να οργανώσουν εκθέσεις με οστά δεινοσαύρων. Και για σχεδόν τρεις δεκαετίες, οι ταινίες Jurassic Park και Jurassic World, βασισμένες σε χαρακτήρες που δημιούργησε o συγγραφέας Michael Crichton, έχουν προκαλέσει δέος και θαυμασμό, τρόμο, ενθουσιασμό και απεριόριστη χαρά σχεδόν σε κάθε θεατή που έχει περάσει το κατώφλι μιας κινηματογραφικής αίθουσας.
Και κάπως έτσι, πέντε ταινίες αργότερα, και κάποια δις εισπράξεων, φτάσαμε σε αυτό που φαίνεται να είναι το τελευταίο κεφάλαιο αυτής της δεύτερης τριλογίας, με την αρχική “συμμορία” να επιστρέφει σε αυτό το legacy(se)quel, ενώνοντας τις δυνάμεις τους με την “ομάδα” του Jurassic World.
Ο τρόμος του θεματικού πάρκου του Jurassic Park, πλέον, έχει γίνει μια παγκοσμιοποιημένη περιπέτεια, κάτι μεταξύ Bond και Bourne στο Jurassic World: Dominion, γεμάτο με άφθονη δράση (τουλάχιστον στο δεύτερο μισό) και νοσταλγικό κλείσιμο ματιού στις προηγούμενες ταινίες του Jurassic Park, συμπεριλαμβανομένων και των μελών του πρωταρχικού καστ που επιστρέφουν.
Η “Κυριαρχία” ξεκινά λίγα χρόνια μετά τα γεγονότα του Jurassic World: Fallen Kingdom, με τους Owen (Chris Pratt) και Claire (Bryce Dallas Howard), να σώζουν δεινόσαυρους, άλλα και να μεγαλώνουν την Maisie Lockwood (Isabella Sermon) στις άγρια ​​φύση της Βρετανικής Κολομβίας, η οποία έχει στόχος πολυεθνικών εταιρειών που θέλουν να εκμεταλλευτούν το DNA της …. κάπω …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss