Κριτική για την ταινία Mad God – Cineramen

Βαθμολόγησε το άρθρο

Μια πειραματική ταινία stop-motion animation γυρισμένη σ’ έναν κόσμο γεμάτο τέρατα, τρελούς επιστήμονες και… γουρούνια του πολέμου. Μια μοναδική κινηματογραφική εμπειρία σε σύλληψη του θρυλικού καλλιτέχνη των οπτικών εφέ και του stop-motion Φιλ Τίπετ (ενός από τους βασικούς συντελεστές των ταινιών Αποκάλυψη, τώρα! και Ο πόλεμος των άστρων) και σκηνοθεσία του ιδίου, όπου όλα τα σκηνικά, τα πλάσματα και τα περιβάλλοντα σχεδιάστηκαν στο χέρι σε διάρκεια τριών δεκαετιών!

Πραγματικά είναι μερικές ταινίες που δεν περιμένεις να σε εντυπωσιάσουν και φυσικά δεν προβάλλονται, όσο θα έπρεπε ειδικά στην Ελλάδα, μιας και το Mad God δεν συγκρίνεται με τίποτα απ’ όσα έχουμε δει στο παρελθόν.
Να αναφέρουμε πως ο θρυλικός δημιουργός Φιλ Τίπετ, γεννημένος στις 27 Σεπτεμβρίου 1951, είναι υπεύθυνος οπτικών εφέ και παραγωγός, με ειδίκευση στον σχεδιασμό πλασμάτων, στην τεχνική του stop-motion animation και στον σχεδιασμό κινούμενων χαρακτήρων με χρήση υπολογιστή. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του έχει δουλέψει για τις εταιρείες ILM και Dreamworks, ώσπου το 1984 ίδρυσε τη δική του εταιρία, την Tippett Studio. Η δουλειά του έχει παρουσιαστεί σε ταινίες όπως η πρώτη τριλογία του Πολέμου των άστρων, το Jurassic Park και το Ρόμποκοπ.
Η ταινία Mad God είναι ένα καθαρά προσωπικό project γυρισμένο με πρωτοποριακό και εξαιρετικό τρόπο σαν animation και είναι γεμάτη με καταπληκτικές εικόνες, πολύ dark με έντονες εικόνες και εξαιρετική τεχνική.
Είναι τόσο υπέροχη η σκηνοθεσία στην απεικόνιση των καταστάσεων και χώρων είναι μοναδική που νομίζεις ότι β …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss