Κριτική για την ταινία Ο Αντικαταστάτης – Cineramen

Βαθμολόγησε το άρθρο

Ισπανία, 1982. Ένας νεαρός αστυνομικός μετακομίζει σε μια φαινομενικά ειδυλλιακή παραθαλάσσια πόλη, με την ελπίδα να βρει γαλήνη και ηρεμία. Όμως, όταν φτάνει εκεί, βρίσκεται μπλεγμένος στη διερεύνηση των περίεργων συνθηκών της δολοφονίας του προκατόχου του. Η έρευνα θα τον οδηγήσει σε ένα παραλιακό ξενοδοχείο όπου μια κοινότητα πρώην Ναζί αξιωματούχων, καταζητούμενων από διάφορες χώρες για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, ζει μια ήρεμη και παραδεισένια ζωή…

Η ταινία Ο Αντικαταστάτης είναι μια από εκείνες που σίγουρα βλέποντας το trailer δεν περιμένετε κάτι… εξωπραγματικό, ωστόσο με έναν αργόσυρτο ρυθμό, σου κρατάει σε όλη την διάρκεια το ενδιαφέρον, προσφέροντας λίγες ανατροπές, μερικά κλισέ, αλλά δεν κουράζει ακόμα και στα μειονεκτήματα της.
Από την αρχή, η ταινία Ο Αντικαταστάτης προσπαθεί να χτίσει μια ενδιαφέρουσα πλοκή, χωρίς να αποκαλύψει πολλά πολλά και στο δεύτερο μέρος έχει μερικές ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις, καθώς υπάρχει ένταση όσο πάμε προς το φινάλε.
Η αρχή και ειδικά το πρώτο μέρος βάζουν τον θεατή στο κλίμα, ενώ αυτά που ακολουθούν είναι δεδομένο έχουν κάποια αχρείαστα κλισέ αλλά και κάποιες ενδιαφέρουσες σκηνές, με σταθερά καλό ρυθμό και μια υποβόσκουσα αγωνία.
Η σκηνοθεσία αν μη τι άλλο να είναι ενδιαφέρουσα και τους ηθοποιούς αξιοπρεπέστατους, αν και στο φινάλε κάτι της λείπει όταν πια έρχεται η λύση, κι ας έχουν προηγηθεί μερικές πτυχές της που προσθέτουν ενδιαφέρον.
Γενικά λίγο σε κάνει να σκεφτείς πράγματα, σε όλη την διάρκεια έχει… χτίσει πράγματα, μιας και είναι σκληρή ανά στιγμές, λίγο μπερδεμένη ως π …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss