Κριτική για την ταινία Pinocchio – Cineramen

Βαθμολόγησε το άρθρο

[Total: 0 Average: 0]

Με φόντο τη φασιστική Ιταλία του Μουσολίνι, ένας ξυλουργός που πενθεί την απώλεια του γιου του φτιάχνει ένα ξύλινο αγόρι το οποίο εν μία νυκτί αποκτά μαγικά ζωή και πολύ σύντομα μπλέκει σε επικίνδυνες περιπέτειες.

Είναι πολύ σημαντικό για κάποιον σκηνοθέτη, να καταφέρνει να υιοθετήσει ένα ιδιαίτερο προσωπικό στυλ σε όλες του τις απόπειρες για να δημιουργήσει ταινία. Ο Guillermo Del Toro έχει καταφέρει χρόνια τώρα να βάλει το δικό του ξεχωριστό (και κάπως ιδιόρρυθμο με την καλή έννοια) στυλ στην βιομηχανία του Χόλιγουντ και τώρα καταπιάνεται με μια κλασική ιστορία μέσα από έναν διαφορετικό τρόπο.
Η ταινία Pinocchio είναι γυρισμένη με πρωτοποριακό και εξαιρετικό τρόπο σαν animation (με stop motion τεχνική, κάτι που έχει κάνει και στο παρελθόν αλλά εδώ γίνεται ακόμα καλύτερα) και είναι γεμάτη με καταπληκτικές εικόνες. Παράλληλα, ενώ σχεδόν όλες οι προηγούμενες ταινίες ήταν αποτυχημένες, εδώ υπάρχει μια αξιοπρεπέστατη προσέγγιση και ένα καλογραμμένο στόρι.
Η απεικόνιση των καταστάσεων και χώρων είναι μοναδική και νομίζεις ότι βλέπεις “κανονική” ταινία. Η ταινία εστιάζει πάνω απ’ όλα στους χαρακτήρες, με τρόπο που να ταυτίζεσαι μαζί τους, αναπτύσσοντας παράλληλα με ωραίο τρόπο το στόρι και περνώντας μηνύματα.
Μια ταινία με δυναμική σκηνοθεσία (μερικές σκηνές χρειάστηκε μήνες για να φτιαχτούν), σε μερικά σημεία ήθελε το κάτι παραπάνω μιας και πάει σε μερικές πιο safe επιλογές και δεν τολμάει πράγματα στο σεναριακό, ώστε να ανέβει τον πήχη που η ίδια η ταινία έβαλε.
Η ταινία είναι δεδομένο ότι σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό, τόσο με την σκηνοθεσία, όσο και με τις καταστάσεις που εκτυλίσσονται, χωρίς να είναι δήθεν, ενώ είναι τόσο ωραία δομημένη και φτιαγμένη, αλλά σε κάποια σημεία προς το φινάλε νιώθεις λίγο πως κάτι της λείπει απλά για να γίνει μοναδική.
Αποδεικνύεται πάντως και πάλι ότι ο Guillermo Del Toro αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα μυαλά στο Χόλιγουντ αυτή την εποχή, με πολύ καλές δουλειές στο παρελθόν και το Pinocchio είναι μια ακόμα δυναμική προσπάθεια στο παλμαρέ του.
Πρέπει να την δείτε, για να καταλάβετε την πολύ καλή δουλειά που έχει κάνει σε όλους τους τομείς, σε μια καθηλωτική ανά στιγμές ταινία και το κυριότερο αφορά σ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss