Κριτική για την ταινία Pinocchio – Cineramen

Βαθμολόγησε το άρθρο

Mια ξύλινη μαριονέτα ζωντανεύει από μια νεράιδα και ξεκινά μια συναρπαστική περιπέτεια για να γίνει αληθινό αγόρι.

Eίναι της μόδας τελευταία να γίνονται με διάφορους τρόπους live action μεταφορές από διάφορα παιδικά (τα περισσότερα εκ των οποίων έχουν λατρέψει οι παλαιότερες γενιές) και έτσι μια ακόμα είναι αυτή στην ταινία Pinocchio.
Μπορεί τo κλασικό παραμύθι να μας έρχεται από τον πολύ καλό σκηνοθέτη Robert Zemeckis (πολλών κλασικών ταινιών), με τον Tom Hanks να έχει σημαντικό ρόλο σε μια όσο γίνεται αξιοπρεπή παραγωγή, ωστόσο η ταινία πραγματικά μας απογοητεύει.
Από τα πρώτα της πλάνα, η ταινία καταφέρνει να δώσει  πράγματα τα οποία περιμένει κανείς, αλλά κατευθείαν αποδεικνύεται λίγο μπλεγμένη, ειδικά σε σχέση με τις αντίστοιχες που έχουμε δει στο παρελθόν και έχουν ξεχωρίζει και δεν έχει σαφή προσανατολισμό.
Δεν προσφέρει όλα όσα μπορεί, το κυριότερο ωστόσο είναι ότι δεν μπορεί να κάνει το βήμα παραπάνω παρόλο που δυνητικά υπήρχαν τα εφόδια, καθώς δεν υπάρχει σταθερός ρυθμός, ενώ σεναριακά είναι εντελώς ασύνδετη.
Πρόκειται για μια αρκετά περίεργη μεταφορά, ενώ παρόλο που σκηνοθετικά και οπτικά δεν είναι τόσο κακή, στα υπόλοιπα υστερεί και δεν καταφέρνει να επανέλθει σε κανένα σημείο της, όντας πραγματικά οδυνηρή σε κάποια σημεία.
Ναι μεν σε κάποια σημεία υπάρχει μια νοσταλγία, ωστόσο αυτό δεν συμβαίνει σε όλη της την διάρκεια, καθότι ενώ προσπαθεί να βελτιώσει λίγο τα αρκετά μειονεκτήματα της, στερεύει από ιδέες και έμπνευση, με αποτέλεσμα απλά να γίνεται μια από τα …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss