Κριτική για την ταινία The Devil All The Time – Cineramen

Βαθμολόγησε το άρθρο

[Total: 0    Average: 0/5]


Η ταινία The Devil All The Time βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο, σύμφωνα με το οποίο ένας δολοφόνος – εκδικητής, ένας εξουσιομανής σερίφης, ένα ζευγάρι σίριαλ κίλερ, ένας διεστραμένος πάστορας, μία απόκληρη γυναίκα, στήνουν μία γοτθική γκαλερί διαφθοράς και νοσηρότητας σχολιάζοντας την παρακμή της βαθιάς Αμερικής στο διάστημα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ως τη δεκαετία του ’60.

Ταινίες όπως το The Devil All The Time είναι πραγματικά μικρά “διαμαντάκια” που ναι μεν τις περιμένεις λόγω καστ και υπόθεσης, αλλά σίγουρα αν διαφέρουν από την κατηγορία τους, μπορούν να κάνουν τον θεατή να περάσει με ενδιαφέρον την ώρα του, όπως στην προκειμένη περίπτωση.

Αν και κάτι της λείπει για να γίνει ξεχωριστή και να διαφοροποιηθεί (ειδικά στο τελευταίο κομμάτι) η ταινία The Devil All The Time αποδεικνύεται μια κοινωνική κριτική (έστω και λίγο παραπάνω από ημιτελής) στα ιδανικά και τα στερεότυπα παλαιότερων εποχών (που δυστυχώς σε κάποια μέρη του κόσμου δεν έχουν εξαλειφθεί ακόμα), σε μια αγωνιώδη και ενδιαφέρουσα ταινία, η οποία αφηγείται με διαφορετικό τρόπο τα γεγονότα.

Η ταινία λοιπόν έχει δυνατό μοντάζ χάρη στην πολύ καλή σκηνοθεσία που καταφέρνει να δώσει μια άλλη βάση στα γεγονότα εκμεταλλευόμενη τα υποκριτικά “όπλα” που διαθέτει, με τις ιστορίες να ξετυλίγονται με “βρώμικο” και εν μέρει… αποκρουστικό τρόπο.

Το The Devil All The Time το παλεύει και δίνει αρκετά μεγάλο βάθος στους χαρακτήρες και μπορεί αρχικά να… βομβαρδίζει τον θεατή με αρκετούς, αλλά στην πορεία φροντίζει να ταιριάξει με αυτούς και τα γεγονότα, ενώ παράλληλα ισορροπεί ανάμεσα στην αγωνία και την κοινωνική κριτική με μερικές επίκαιρες καταστάσεις.

Ερμηνευτικά, ο Tom Holland δίνει ρέστα αποδεικνύοντας πως έχει μεγάλο ταλέντο και μακριά από τις υπρηρωικές ταινίες που τον έχουμε συνηθίσει, εδώ είναι όλα τα λεφτά σε ένα αρκετά δύσκολο ρόλο. Όλοι οι υπόλοιποι συμβάλλουν με τον Robert Pattinson σε έναν “αηδιαστικό” ρόλο, να τα καταφέρνει περίφημα για μια ακόμα φορά.

Η ταινία The Devil All The Time καταφέρνει να κάνει πολύ καλή δουλειά κυρίως στο χτίσιμο της έντασης αλλά και να καταφέρει να καταγράψει πολλά σημαντικά γεγονότα μερικές φορές με κυνικότητα και όσο κυλάει, συνδέονται τα κομμάτια με τρόπο αρκετά έξυπνο και σίγουρα ανατριχιαστικό.

Εν κατακλείδι, το The Devil All The Time είναι μια ενδιαφέρουσα ταινία που έχει μηνύματα, δυναμισμό και ένταση, αργό (αλλά όχι οδυνηρό για τον θεατή) ρυθμό ανά σημεία και αποτελεί μια επιλογή που σίγουρα όποιος κάνει, δεν θα μετανιώσει.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ★★★✬☆

– Ακόμα, μπορείτε να δείτε:


0

Λεπτά

 

  • Tom Holland
  • Bill Skarsgård
  • Robert Pattinson

The Devil All The Time Trailer


Cineramen

Νίκος Δρίβας

Νίκος Δρίβας

Facebook Twitter Google+

Δημιουργός και συντάκτης του www.cineramen.gr αλλά κυρίως φανατικός του σινεμά

Δείτε ακόμα στο Cineramen

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss