Κριτική για την ταινία The Feast – Cineramen

Βαθμολόγησε το άρθρο

Μια πλούσια οικογένεια διοργανώνει ένα πολυτελές επαγγελματικό δείπνο στην Ουαλία, με σκοπό να κλείσει μια συμφωνία για την εξόρυξη της γύρω περιοχής. Όταν όμως καταφτάνει μια μυστηριώδης νεαρή σερβιτόρα τα πράγματα παίρνουν μια ανατριχιαστική τροπή.

Καταρχάς θα θέλαμε να σας προειδοποιήσουμε πως η ταινία είναι αρκετά αργή και δεν έχει καμία σχέση με τα περισσότερα θρίλερ που έχετε παρακολουθήσει, μιας και σιγά σιγά αρχίζει και χτίζει την πλοκή, εστιάζοντας στους χαρακτήρες.
Η ταινία είναι πολύ καλή σαν σκηνοθεσία, με μαεστρικά πλάνα, εντυπωσιακές οπτικές γωνίες και μια απειλητική ατμόσφαιρα, όντας ευρηματική σε οπτικό επίπεδο, ωστόσο δυστυχώς αρχίζει και χωλαίνει κάπως σε σεναριακό από ένα σημείο και μετά.
Με ένα περίτεχνο και ιδιόμορφο τρόπο κρατάει σε όλη τη διάρκεια το ενδιαφέρον (υπάρχουν μερικές δυνατές σκηνές, ανά στιγμές), ωστόσο η αλήθεια είναι πως κάποια σημεία και γενικότερα κάποιοι χειρισμοί θα μπορούσαν να ήταν πιο προσεκτικοί.
Στο κομμάτι της θεματολογίας θα μπορούσε να αποτελέσει μια πετυχημένη κοινωνική κριτική της σύγχρονης πραγματικότητας σε μια αλληγορία σημείων και καιρών, αν δεν… έχανε σε καποια κομμάτια, με τον ρυθμό της να θέλει “μάζεμα”.
Ενώ έχει μπόλικο υλικό στα χέρια που μπορούσε να αξιοποιηθεί σε μερικά σημεία υπάρχουν μεγάλα κενά, που επαναλαμβάνουμε οπτικά μπορεί να είναι εξαιρετικά ωστόσο σαν περιεχόμενο πάνε λίγο πίσω την ταινία.
Γενικά από την αρχή δημιουργούνται υψηλές απαιτήσεις, η ταινία επιτυγχάνει σε πολλά επίπεδα, καθότι με ελάχιστο χώρο εστιάζει στις καταστάσεις που είναι …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss