Κριτική για την ταινία The Survivor – Cineramen

Βαθμολόγησε το άρθρο

Mετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Χάρι Χάφ είναι ένας πυγμάχος που πολέμησε με άλλους κρατούμενους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης για να επιβιώσει. Στοιχειωμένος από αναμνήσεις και ενοχές, προσπαθεί να χρησιμοποιήσει αγώνες ενάντια σε θρύλους της πυγμαχίας όπως ο Rocky Marciano, ως τρόπο να βρει ξανά την πρώτη του αγάπη.

Κακά τα ψέματα, ταινίες με θέματα την πυγμαχία (και τα… παρελκόμενα της) και με έντονο το δραματικό στοιχείο έχουμε δει πολλές. Επομένως, δεν περιμένεις και πολλά διαφορετικά πράγματα από το The Survivor και ειδικότερα μετά την παρακολούθηση του trailer της ταινίας.
Αυτό δεν είναι κακό, για να το ξεκαθαρίσουμε κιόλας και ίσα ίσα βοηθάει την κατάσταση στην ταινία, η οποία φυσικά δεν κινείται στο καθαρό κομμάτι του μποξ αλλά στα κοινωνικά προβλήματα και κυρίως σε μια θλιβερή εποχή, όπως είναι αυτή του πολέμου.
Είναι δεδομένο από την πρώτη στιγμή ότι υπάρχουν όλα τα κλισέ που μπορεί να βρει κανείς σε μια ταινία με τέτοια θεματολογία και πολλές φορές όλα κυλούν προβλέψιμα, ωστόσο η ταινία καταφέρνει να δώσει κάτι ενδιαφέρον.
Το πρώτο είναι ότι ενώ μπορεί στο περιεχόμενο να υπάρχουν αρκετά κλισέ, η σκηνοθεσία του The Survivor  σε πολλά σημεία είναι δυναμική και εστιάζει στους χαρακτήρες, ενώ παρόλο που χρειαζόταν να είναι ένα κλικ καλύτερη, δεν μπορείς να μην παρασυρθείς με την ωμότητα και την ευθύτητα μερικών σκηνών.
Ο υπέροχος Ben Foster (μεταμορφωμένος εξωτερικά σε μια “εσωτερική” ερμηνεία) είναι όσο και όπως χρειάζεται στον ρόλο. Χωρίς να ξεφεύγει (τελείως) σε υπερβολές και είναι πειστικότατος όσο χρει …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss