Κριτική για την ταινία Thirteen Lives – Cineramen

Βαθμολόγησε το άρθρο

H ταινία Thirteen Lives μας μεταφέρει στο 2018, εκεί που 12 μέλη μιας ποδοσφαιρικής ομάδας και ο προπονητής τους, βρέθηκαν εγκλωβισμένοι στο σπήλαιο Θαμ Λουάνγκ της Ταϊλάνδης και έμειναν εκεί για 18 ολόκληρες μέρες. Μια τεράστια αποστολή διάσωσης από όλο τον κόσμο στήθηκε για να βγουν ζωντανοί. Οι αντίξοες καιρικές συνθήκες ήταν αυτές που έκαναν δυσκολότερες τις προσπάθειες εντοπισμού και απεγκλωβισμού, στο οποίο μάλιστα στράφηκε το παγκόσμιο ενδιαφέρον του Τύπου.

Για τις ταινίες βασισμένες σε αληθινή ιστορία έχουμε αναφέρει ότι κάποιες φορές, υπάρχουν τα εφόδια για κάτι πολύ δυνατό ειδικά με μια τέτοια θεματολογία και υπάρχει μια πραγματικά ξεχωριστή ταινία στο Thirteen Lives, το οποίο είναι αρκετά ενδιαφέρον.
Σε μια συγκλονιστική ιστορία με καθηλωτική κινηματογράφιση (αλλά και λίγο… άστατη προσέγγιση και λόγω διάρκειας), έχουμε μια προσπάθεια που καταγράφει τα γεγονότα (ήθελε μια ελαφρώς πιο… ψυχωμένη απεικόνιση τους σε κάποια σημεία), συν το γεγονός οτι θα μπορέσει ο θεατής ενημερωθεί για το όλο θέμα.
H ταινία Thirteen Lives αρχικά δεν αναλώνεται σε φλυαρίες ή ηθικολογίες που πιθανότατα να έκανε μια ακόμα ταινία με τέτοια θεματολογία και κάνει κάπως πιο… εύπεπτο το δύσκολο θέμα της, δείχνοντας πολλά γεγονότα που οδήγησαν στα εκάστοτε γεγονότα.
Μπαίνει κατευθείαν στο θέμα, χωρίς να μακρηγορεί και καταφέρνει να κάνει τον θεατή να γραπωθεί από την καρέκλα του, χωρίς να λαϊκίζει ούτε λεπτό και χωρίς να το κάνει απροκάλυπτα με μερικές εικόνες πολύ δυνατές.
Χωρίς υπερβολές και περιττές εξάρσεις αλλά με δουλεμένο σενάριο και διαλόγους, φαινο …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss