Kuo: Η υποστήριξη του προτύπου MFi του iPhone 15 αναμένεται να ενισχύσει τις πωλήσεις φορτιστών USB-C της Apple

Φέτος, η Apple θα κάνει τη μετάβαση στο iPhone από τη Lightning στη USB-C θύρα προκειμένου να συμμορφωθεί με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς που απαιτούν οι ηλεκτρονικές συσκευές να έχουν κοινό τρόπο φόρτισης μέσω USB-C θύρας.

Στο πλαίσιο αυτής της κίνησης, η Apple αναμένεται να περιορίσει ορισμένα πλεονεκτήματα του USB-C, όπως την ταχύτερη φόρτιση και τις ταχύτητες δεδομένων, ώστε να λειτουργούν μόνο με καλώδια και φορτιστές που διαθέτουν πιστοποίηση MFi. Ως αποτέλεσμα, ο Kuo πιστεύει ότι η Apple αναμένει σημαντική αύξηση της ζήτησης για το φορτιστή USB-C 20W που θα κατασκευάζει η ίδια. 

Όπως αναφέρει ο έγκριτος αναλυτής:

Πιστεύω ότι η Apple θα βελτιστοποιήσει τις επιδόσεις γρήγορης φόρτισης που θα παρέχουν οι φορτιστές με πιστοποίηση MFi για το iPhone 15. Μεταξύ των φορτιστών της Apple, το μοντέλο 20W USB-C είναι η πιο αποδοτική επιλογή για τους χρήστες iPhone, με αποτέλεσμα την έντονη ζήτηση για το USB-C φορτιστή των 20W προκειμένου να αντικατασταθούν οι παλιοί.

Εκτός από τα οφέλη της κατοχής ενός φορτιστή με πιστοποίηση της Apple, ο Kuo πιστεύει ότι ένας άλλος πιθανός κινητήριος παράγοντας πίσω από την ισχυρή ζήτηση αντικατάστασης θα είναι η επιθυμία των κατόχων του iPhone 15 να έχουν περισσότερους από έναν φορτιστές USB-C για να καλύψουν την ανάγκη για περισσότερες θέσεις φόρτισης. Λαμβάνοντας υπόψη αυτούς τους παράγοντες, ο Kuo αναφέρει ότι οι αποστολές του USB-C φορτιστή της Apple των 20W “αναμένεται το 2023 να σημειώσουν σημαντική αύξηση 30-40% YoY, ανερχόμενη σε 230-240 εκατομμύρια μονάδες”, με τον προμηθευτή της Apple, LY iTech, να έχει φυσικά τη μερίδα του λέοντος σε ότι αφορά τα έσοδα.

Από τότε που εισήχθησαν το 2012, οι Lightning θύρες και τα καλώδια που έχουν πιστοποίηση MFi περιέχουν ένα μικρό ολοκληρωμένο κύκλωμα που επιβεβαιώνει τη γνησιότητα των εξαρτημάτων κατά τη σύνδεση. Τα καλώδια φόρτισης τρίτων κατασκευαστών που δεν είναι πιστοποιημένα με το πρότυπο MFi, δεν διαθέτουν αυτό το τσιπ με αποτέλεσμα συχνά να εμφανίζονται στις Apple συσκευές οι γνωστές προειδοποιήσεις όπως το “Αυτό το εξάρτημα δεν υποστηρίζεται”.

Οι φήμες αναφέρουν ότι η θύρα αντικατάστασης USB-C στα μοντέλα iPhone 15 θα συνεχίσει να διαθέτει ένα τσιπ πιστοποίησης τύπου Lightning, παρά το γεγονός ότι οι θύρες USB-C στα iPad της Apple δεν διαθέτουν τέτοιο τσιπ. Η ανησυχία από την πλευρά των χρηστών είναι ότι η Apple θα χρησιμοποιήσει το πρόγραμμα MFi για να περιορίσει λειτουργίες όπως τη γρήγορη φόρτιση και τη μεταφορά δεδομένων υψηλής ταχύτητας σε καλώδια της Apple και πιστοποιημένα με MFi. Η τελευταία πρόβλεψη του Kuo φαίνεται να υποδηλώνει το ίδιο.

Ο Kuo έχει ισχυριστεί στο παρελθόν ότι η θύρα USB-C στα iPhone 15 και iPhone 15 Plus θα παραμείνει περιορισμένη σε ταχύτητες Lightning/USB 2.0, ενώ οι ταχύτερες ταχύτητες μεταφοράς θα είναι αποκλειστικά για τα μοντέλα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss