Κυκλοφορία σε Bluray/Dvd: Inferno.

Ο καθηγητής Langton ξυπνά τραυματισμένος και με μερική αμνησία σε ένα νοσοκομείο της Φλωρεντίας. Έπειτα από μια απόπειρα δολοφονίας εναντίον του τρέπεται σε φυγή με τη νεαρή γιατρό της βάρδιας, η οποία θα τον βοηθήσει να αποκωδικοποιήσει μια συνωμοσία που απειλεί το μέλλον της ανθρωπότητας.

9 ολόκληρα χρόνια πέρασαν μέχρι να δούμε την τρίτη συνέχεια των περιπετειών του καθηγητή Robert Langdon, η οποία  βασίζεται στο τέταρτο και ένα από τα καλύτερα βιβλία της σειράς του συγγραφέα Dan Brown.

Ψάξε και θα βρεις. Αυτή η φράση επιστρέφει διαρκώς, σαν ηχώ, στο μυαλό του διάσημου καθηγητή του Χάρβαρντ Robert Langdon, ο οποίος ξυπνά σε ένα θάλαμο νοσοκομείου, ανήμπορος να θυμηθεί πώς ακριβώς κατέληξε εκεί. Ούτε μπορεί να καταλάβει πώς βρέθηκε στο σακάκι του ένα μυστηριώδες, μακάβριο αντικείμενο. Έπειτα από μια επίθεση εναντίον του, ο Langdon και η νεαρή γιατρός Sienna Brooks μπλέκουν σε μια ανελέητη καταδίωξη στους δρόμους της Φλωρεντίας. Ο Langdon όμως γνωρίζει τα κρυφά περάσματα και τα αρχαία μυστικά της πόλης και αυτή είναι η μόνη ελπίδα να ξεφύγουν από τους άγνωστους διώκτες τους.

Με οδηγό στίχους από τη Θεία Κωμωδία του Δάντη, ο Langdon και η Sienna πρέπει να αποκρυπτογραφήσουν μια σειρά από κώδικες που κρύβονται σε περίφημα αναγεννησιακά έργα τέχνης – γλυπτά, πίνακες και κτίρια. Μόνο με τον τρόπο αυτόν μπορούν να βρουν τις απαντήσεις σε ένα γρίφο που ίσως τους βοηθήσει να σώσουν τον κόσμο από μια τρομερή απειλή…

Σε μια προσπάθεια να ξεφύγει λίγο από την πεπατημένη των Angels & Demons (2000) καί The Da Vinci Code (2003) το Inferno καταφέρνει να κάνει ένα πολύ δυνατό και γρήγορο ξεκίνημα, βάζοντας απευθείας τον θεατή στο κλίμα και του γεννά γρήγορα το αίσθημα του μυστηρίου, που είναι άλλωστε και το βασικό στοιχείο των ταινιών. Με τα ιστορικά στοιχεία και τίς πληροφορίες, που ήταν βασικό ατού τών δύο προηγούμενων ταινιών, να έχουν μειωθεί σε σημαντικό βαθμό, τήν θέση τους έχουν πάρει οι άφθονες σκηνές κυνηγητών κάτι που την κάνει να μοιάζει περισσότερο με ταινία δράσης παρά μυστηρίου.

Αρκετά πιστή στό πνεύμα τού βιβλίου (αν καί το τέλος διαφέρει λίγο), καλογυρισμένη καί με πλάνα σε υπέροχες πόλεις τού εξωτερικού, Φλωρεντία, Βενετία, Κωνσταντινούπολη, η σκηνοθεσία τού Ron Howard καταφέρνει να διατηρήσει το ύφος των δύο προηγουμένων ταινιών καί κρατάει το ενδιαφέρον τού θεατή καθόλη τη διάρκεια τής ταινίας και θέτει προβληματισμούς γιά διάφορα σοβαρά θέματα καί προβλήματα, όπως τόν υπερπληθυσμό του πλανήτη καί τίς διάφορες οργανώσεις πού στήνουν ψεύτικα σκηνικά γιά το συμφέρον κάποιων.

Όσον αφορά τώρα τις ερμηνείες, ο Tom Hanks καταφέρνει να δώσει για άλλη μια φορά μια ικανοποιητική ερμηνεία, παρ’όλα τα 60 του χρόνια, αλλά χωρίς όμως τίποτα το ιδιαίτερο. Αρκετά καλή είναι και η Felicity Jones ( Rogue One, The Theory of Everything) στο ρόλο της Sienna. Αυτός που σίγουρα θα σου μείνει είναι ο ταλαντούχος Irrfan Khan (Life of Pi) στον ρόλο του Harry Sims ‘The Provost’.

Σε γενικές γραμμές το Inferno είναι ένα ευχάριστο δίωρο με φοβερή σκηνοθεσία, αγωνία, σασπένς, δράση καί παρ’ όλο που έχει μια αίσθηση βεβιασμένου σε σχέση με το βιβλίο (δεν συζητώ για τις αλλαγές, που υπάρχουν ανάμεσα σε όλες τις ταινίες και τα βιβλία και αποτελούν ένα καλό κίνητρο για να διαβάσεις και το βιβλίο), εξακολουθεί να είναι μια πολύ καλή περιπέτεια με ωραία σκηνικά, εναλλαγές στην πλοκή, δράση και αγωνία που σε κρατάει σε εγρήγορση καθώς μέχρι τα 3/4 της ταινίας δεν ξέρεις ποιον να εμπιστευτείς!

Η ταινία κυκλοφορεί σε Bluray & Dvd από τήν Feelgood.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss