Κυκλοφορία σε Dvd: Creepy (Kurîpî: Itsuwari no rinjin)

Ο πρώην ιδιωτικός ντετέκτιβ, Τακακούρα, δέχεται τηλεφώνημα από έναν παλιό του συνάδελφο που του ζητά να εξετάσει την άλυτη υπόθεση μιας αγνοούμενης οικογένειας, που συνέβη έξι χρόνια πριν. Ταυτόχρονα, ο Τακακούρα μετακομίζει σε νέο σπίτι μαζί με τη γυναίκα του. Ο καινούριος γείτονας, Νισίνο, έχει μια άρρωστη γυναίκα και μία νεαρή κόρη. Μια μέρα, η κόρη, Μίο, λέει στον Τακακούρα πως αυτός ο άνδρας δεν είναι ο πατέρας της, αλλά κάποιος άγνωστος.

Ο Kiyoshi Kurosawa γεννήθηκε στην Ιαπωνία το 1955 καί πραγματοποίησε το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με την ταινία Kandagawa Wars το 1983, αλλά η ταινία που τον έκανε διεθνώς γνωστό ήταν το εξαιρετικό Cure το 1997. Η μετέπειτα πορεία του υπήρξε πολυβραβευμένη με τα License to Live και το Pulse (βραβείο FIPRESCI στις Κάννες). Το Tokyo Sonata του 2008, κατά πολλούς η καλύτερη δουλειά του, κατέκτησε το βραβείο των κριτικών στο “Ένα Κάποιο Βλέμμα” του Φεστιβάλ Καννών, ενώ επτά χρόνια αργότερα ήρθε το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας, πάλι στο ίδιο τμήμα της διάσημης διοργάνωσης, για το Ταξίδι στην Άλλη Όχθη.

Με το Creepy γυρνάει ξανά σε “mode” θρίλερ, πιό κοντά στήν 270 λεπτών μίνι-σειρά Τιμωρία ένα αστυνομικό θρίλερ πού σου τραβάει συνεχώς την προσοχή με τήν σεναρική και κυρίως τήν σκηνοθετική δεξιοτεχνία, παρά στα Pulse & Cure, σαφώς οι καλύτερς στιγμές τού σκηνοθέτη, χωρίς όμως τα “απαραίτητα” scare jumbs, τα οποία από τήν αρχή δείχνει να μήν τα χρειάζεται καθώς όσο το παρακολουθείς τόσο βυθίζεσαι στόν κόσμο του.

Βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Yutaka Maekawa (που του χάρισε και το βραβείο Καλύτερου Μυθιστορήματος Μυστηρίου Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα), ο Kiyoshi Kurosawa βυθίζει το πρωτογενές υλικό του συγγραφέα σε μία καθ’ όλα νοσηρή ατμόσφαιρα που προκαλεί τρόμο, με ανατροπές, εκπλήξεις και συστροφές, πού είναι καί τα χαρακτηριστικά αυτού του γεμάτου με εντάσεις και κορυφώσεις θρίλερ.

Το Creepy είναι από εκείνες τις ταινίες που δεν ξεχνιούνται εύκολα, ένα θρίλερ επιβλητικό που κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή σε όλη τη διάρκεια της καί σού γεννάει το ερώτημα γιά το πόσο καλά τελικά ξέρεις αυτόν πού είναι δίπλα σου.

Πρωταγωνιστούν οι: Χιντετόσι Νισιτζίμα, Γιούκο Τακεούτσι, Τερουγιούκι Καγκάουα.

Η ταινία κυκλοφορεί σε Dvd από τήν Odeon.

 

 

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss