Κυκλώνας Φιόνα: Βιβλικές καταστροφές στη Δομινικανή Δημοκρατία και το Πουέρτο Ρίκο – Τρεις οι νεκροί

Κυκλώνας Φιόνα: Ισχυρές βροχές και σφοδροί άνεμοι έπληξαν τη Δομινικανή Δημοκρατία, ενώ «καταστροφικές» ζημιές σημειώθηκαν και στο Πουέρτο Ρίκο

Ο κυκλώνας Φιόνα κατευθύνθηκε βόρεια το βράδυ της Δευτέρας, αφού έφερε καταρρακτώδεις βροχές και ισχυρούς ανέμους στη Δομινικανή Δημοκρατία και ολική διακοπή ρεύματος στο γειτονικό Πουέρτο Ρίκο, σκοτώνοντας τουλάχιστον τρεις ανθρώπους.
Στη Δομινικανή Δημοκρατία, ο κυκλώνας άφησε πίσω έναν νεκρό και 12.485 κατοίκους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, σύμφωνα με τον στρατηγό Χουάν Μέντες Γκαρσία, διευθυντή του κέντρου επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων.

Δρόμοι πλημμύρισαν ή κόπηκαν στη μέση από πεσμένα δέντρα και καλώδια του δικτύου ηλεκτροδότησης γύρω από το παραθαλάσσιο θέρετρο Πούντα Κάνα, στο ανατολικό τμήμα της Δομινικανής Δημοκρατίας, όπου η ηλεκτροδότηση διακόπηκε, διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

PHOTO GALLERY

Photo 1/5

O κυκλώνας ξερίζωσε δέντρα και προκάλεσε καταστροφές Πηγή: AP

Photo 2/5

Σαρωτικό το πέρασμα της Φιόνα Πηγή: AP

Photo 3/5

Πλημμύρες και τεράστιες ζημιές προκάλεσε ο κυκλώνας Φιόνα στο Πουέρτο Ρίκο Πηγή: AP

Photo 4/5

Βιβλικές καταστροφές στην Καραϊβική Πηγή: AP

Photo 5/5

Δρόμοι κόπηκαν στη μέση, σπίτια πλημμύρισαν και καταστράφηκαν υποδομές Πηγή: ΑΡ

Οι άνεμοι έφθαναν ως ακόμη και τα 150 χιλιόμετρα την ώρα και ο κυκλώνας Φιόνα αναμένεται να ενισχυθεί «κατά τη διάρκεια των δύο επομένων ημερών», φθάνοντας σήμερα στην Κατηγορία 3 (στην πεντάβαθμη κλίμακα Σαφίρ-Σίμσον), ανέφερε το αμερικανικό Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC), με έδρα το Μαϊάμι.

Ο κυκλώνας κατευθύνεται προς τα νησιά Τερκς και Κάικος. Ο Φιόνα, που έφθασε πάνω από τη γη στη Δομινικανή Δημοκρατία χθες, «πέρασε με μεγάλη ταχύτητα», είπε ο Βισέντε Λόπες, που εργάζεται σε παραλία στην Πούντα Κάνα, μιλώντας για κατεστραμμένα καταστήματα.

Οι ισχυροί άνεμοι σάρωσαν επίσης την πόλη Νάγουα στο βορά. Βίντεο που μεταδόθηκαν από τοπικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν κατοίκους της παραθαλάσσιας πόλης Ιγουέι με το νερό ως τη μέση να προσπαθούν να περισώσουν υπάρχοντά τους.
Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

Στο Πουέρτο Ρίκο, από όπου πέρασε πρώτα ο κυκλώνας, και όπου εξακολουθεί να παραμένει σε ισχύ συναγερμός για τροπική καταιγίδα, «οι ζημιές σε υποδομές (…) και σε σπίτια είναι καταστροφικές», δήλωσε ο κυβερνήτης της αμερικανικής περιοχής αυτής, ο Πέδρο Πιερλουίσι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Ο κυκλώνας προκάλεσε κατολισθήσεις, ξερίζωσε δέντρα, ανέτρεψε στύλους του δικτύου ηλεκτροδότησης, έκανε δρόμους αδιάβατους και παρέσυρε γέφυρα στην πόλη Ουτουάδο. Ένας άνθρωπος έχασε ζωή του, «απανθρακώθηκε» προσπαθώντας να βάλει καύσιμο σε γεννήτρια σε λειτουργία, σύμφωνα με τις …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss