Κύπρος: 320 καταγγελίες για κακοποίηση παιδιών το 2022 (vid)

Κύπρος – Όλες οι ειδήσεις: Τα στοιχεία κακοποίησης παιδιών στην Κύπρο σοκάρουν – Τι είπε στο ΣΙΓΜΑ η ψυχοθεραπεύτρια του Hope For Chrildren, Τάνια Μασιά.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «καθημερινά λαμβάνουμε αναφορές για σεξουαλικές κακοποιήσεις παιδιών. Για φέτος μόνο λάβαμε 320 αναφορές παγκύπρια για να εξετάσουμε παιδιά που κακοποιούνται σεξουαλικά. Πέρσι ήταν 481 αναφορές».
Συνέχισε τονίζοντας ότι «αφορούν κυρίως κορίτσια. Τα τελευταία τρία χρόνια το ποσοστό κακοποίησης κοριτσιών έχει αυξηθεί. Συνήθως είναι έφηβες. Ο μέσος όρος είναι 12 χρονών αλλά η πιο συχνή ηλικία τα 16 χρόνια, αφού αποτελούν τον πιο «εύκολο» στόχο».

Σε ερώτηση από ποιους γίνεται καταγγελία, απάντησε ότι «μπορούμε να πάρουμε καταγγελίες από μια εθελόντρια, από έναν γείτονα ή οποιονδήποτε έχει υποψίες. Αυτά είναι προς διερεύνηση. Περίπου το 1/3 των παιδιών το αναφέρει στον αναίτιο γονέα. Το 1/3 δεν θα το αποκαλύψει ποτέ. Φτάνει σε μας η αναφορά γιατί κάποιος άλλο το υποψιάζεται. Επίσης, 15% των παιδιών το λέει στο σχολείο».

Διαβάστε επίσης:

Αυξάνεται επικίνδυνα η σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στην Κύπρο
«Τρομάζουν» οι αριθμοί σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών στην Κύπρο (vid)
«Κρυφά εγκλήματα»: Εκτινάχτηκαν τα περιστατικά κακοποίησης παιδιών


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss