Κύπρος: Ήθελαν να του πάρουν λεφτά και ισχυρίστηκαν απαγωγή και βιασμό

Κύπρος – Όλες οι ειδήσεις: Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Πάφου εξέδωσε αθωωτική απόφαση σε υπόθεση που ο κατηγορούμενος, αντιμετώπιζε κατηγορία για βιασμό και απαγωγή γυναίκας.

Συγκεκριμένα, με πολυσέλιδη απόφαση του χθες Παρασκευή (9/9) το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Πάφου αθώωσε 30χρονο κατηγορούμενο για βιασμό και απαγωγή.
Τα αδικήματα κατ’ ισχυρισμό της παραπονούμενης διαπράχθηκαν το 2019 στην Πάφο, στο σπίτι του κατηγορουμένου.

Το Κακουργιοδικείο, με λεπτομερή ανασκόπηση της μαρτυρίας ενός μάρτυρα κατηγορίας φίλου της παραπονούμενης, της ίδιας της παραπονούμενης αλλά και του κατηγορούμενου ο οποίος κατέθεσε ενόρκως, κατέληξε σε ευρήματα αναξιοπιστίας της εκδοχής της παραπονούμενης και αξιοπιστίας της εκδοχής του κατηγορούμενου, επισημαίνοντας πως η παραπονούμενη απέκρυψε σοβαρά στοιχεία στις καταθέσεις της στην Αστυνομία.
Τα συγκεκριμένα στοιχεία, ανέφερε το Δικαστήριο, αποκαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια της αντεξέτασής της, υπήρξε παγίδευση του κατηγορουμένου από την παραπονούμενη με σκοτεινό το ρόλο του φίλου της, ο οποίος δεν δίστασε να κατασκευάσει μαρτυρία ακόμα και κατά την ακροαματική διαδικασία κατά την αντεξέτασή του από την συνήγορο του κατηγορουμένου προκειμένου να γίνει πιστευτός στο Δικαστήριο.

Παραπονούμενη και μάρτυρας κατηγορίας, χειρίστηκαν το θέμα σε συνεννόηση για να αποσπάσουν χρήματα από τον κατηγορούμενο, κατέληξε το Κακουργιοδικείο.

Το Κακουργιοδικείο Πάφου δεν δίστασε να ψέξει στην απόφαση του και τη στάση των ανακριτικών αρχών να μην διερευνήσουν, ενώ είχαν την δυνατότητα, ισχυρισμούς του κατηγορουμένου που έδωσε από την αρχή κατά την ανακριτική του κατάθεση στην Αστυνομία.
Συνεπεία των ευρημάτων του, το Κακουργιοδικείο απέρριψε και τις δύο κατηγορίες βιασμού και απαγωγής εναντίον του κατηγορουμένου και αθώωσε τον κατηγορούμενο.
H δίκη ξεκίνησε το 2019 αλλά διακόπηκε για να αρχίσει εκ νέου όταν άλλαξε η σύνθεση του Δικαστηρίου, εξ αιτίας παραίτησης ενός εκ των μελών της.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss