Κύπρος: Στον ουρανό της Καρπασίας οι Αμερικανοί με F-22 Raptor

Διαμαρτυρόμενη, η Τουρκία εξέδωσε αντί – notam, επιχειρώντας χωρίς αποτέλεσμα να ακυρώσει την άσκηση.

Αμερικάνικα μαχητικά F-22 Raptor, που απογειώθηκαν από τη βάση της Σούδας, πέταξαν από την Αμμόχωστο μέχρι την Καρπασία.
Σύμφωνα με το alphanews.live, οι πτήσεις έγιναν «παρακάμπτοντας το λεγόμενο τουρκικό κέντρο ελέγχου των κατεχομένων και αγνοώντας το αίτημα για αναγνώρισής του μέσω της υποβολής σχετικού αιτήματος».

Στο ίδιο ρεπορτάζ τονίζεται ότι οι Αμερικανοί συνεργάζονται πλήρως με τις κυπριακές αρχές. Η άσκηση αεράμυνας της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, διεξάγεται εντός του FIR Λευκωσίας και του εναέριου χώρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, με επίκεντρο τον κόλπο της Αμμόχωστου».

Οι Αμερικανοί εξασφάλισαν άδεια για διεξαγωγή της άσκησης με ρηματική διακοίνωση, μέσω της Πρεσβείας των ΗΠΑ προς το υπουργείο Εξωτερικών, με την Κυπριακή Δημοκρατία να παρέχει όλες τις διευκολύνσεις στις αμερικάνικές δυνάμεις.

Διαμαρτυρόμενη, η Τουρκία εξέδωσε αντί – notam, επιχειρώντας χωρίς αποτέλεσμα να ακυρώσει την άσκηση η οποία θα ολοκληρωθεί στις 5 Νοεμβρίου.
Η άσκηση, όπως αναφέρει το alphanews.live, αναδεικνύει τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Κυπριακή Δημοκρατία στην περιοχή και τη συνεχή ενίσχυση των σχέσεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες δηλώνει ο υπουργός Άμυνας, τονίζοντας τη σημασία της σύναψης διμερών συμφωνιών με 15 χώρες.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss