ΚΥΣΕΑ: Συνεδριάζει υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα σύνορα του Έβρου

Το απόγευμα της Τρίτης (23/8) συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ με βασικό θέμα τη φύλαξη των συνόρων στον Έβρο.

Στο Μέγαρο Μαξίμου θα συνεδριάσει, σε τακτική συνεδρίαση, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας. Το βασικό θέμα του ΚΥΣΕΑ είναι η φύλαξη των συνόρων του Έβρου, με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη να προεδρεύει της συνεδρίασης.
Το θέμα του Έβρου έχει απασχολήσει ιδιαίτερα την Αθήνα το τελευταίο διάστημα, καθώς έχει αυξηθεί η πίεση στα σύνορα με χιλιάδες παράτυπους μετανάστες να επιχειρούν να περάσουν σε ελληνικό έδαφος. Σύμφωνα με μαρτυρίες συνοριοφυλάκων αλλά και με επίσημα στοιχεία, πλέον, είναι ξεκάθαρο πως τα κυκλώματα διακινητών είναι σε ανοικτή γραμμή με την Άγκυρα και πιέζουν μέσω των ροών την Ελλάδα.

Για τον λόγο αυτό, όπως δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, αλλά και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, θα επεκταθεί ο φράχτης στον Έβρο κατά 80χλμ. έτσι ώστε να αυξηθεί το εύρος της προστατευμένης περιοχής. Όλα τα ζητήματα αυτά, όπως και αρκετά ακόμα που αφορούν στα ελληνοτουρκικά χερσαία σύνορα, θα συζητηθούν στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss