Κύθηρα: Πτώματα επιπλέουν στο σημείο του ναυαγίου –  Αγωνία για τουλάχιστον 8 αγνοούμενους

Την ηρωική προσπάθεια που έκανε για να σώσει τους πρόσφυγες που ναυάγησαν στα Κύθηρα περιγράφει στο newsbomb ο κάτοικος του νησιού Μιχάλης Πρωτοψάλτης.

Όπως λέει αμέσως μόλις έμαθε για το ναυάγιο πήρε το γερανοφόρο όχημά του, έφτασε μέχρι τη χαράδρα και άρχισε να σώζει ανθρώπους που παρακαλούσαν για βοήθεια.
Με τον τρόπο αυτό κατάφερε να σώσει 80 μετανάστες, με τη βοήθεια του Λιμενικού και των υπόλοιπων κατοίκων, ενώ μπροστά στα μάτια του είδε να χάνονται ανθρώπινες ζωές πέφτοντας από τα βράχια.

«Με το γερανοφόρο όχημα σώσαμε δεκάδες ψυχές. Χωρίς αυτό τώρα θα μιλούσαμε για μια τραγωδία πολύ μεγαλύτερου μεγέθους καθώς θα ήταν αδύνατον να σωθούν έστω και λίγοι άνθρωποι. Έζησα κάτι πρωτόγνωρο, είδα ανθρώπους μπροστά μου να πέφτουν από τα βράχια και να χάνονται στα κύματα. Ωστόσο εγώ από την πλευρά μου έκανα ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό. Θέλω να τονίσω ότι αυτοί είμαστε οι Έλληνες, σώζουμε μετανάστες, το ακριβώς αντίθετο δηλαδή από αυτό που λέει η Τουρκία ότι κάνουμε» σημειώνει.

Στο σημείο του ναυαγίου σήμερα Παρασκευή εξακολουθούν να επιπλέουν επτά πτώματα τα οποία λόγω κακοκαιρίας είναι αδύνατο να ανασυρθούν από την ΕΜΑΚ και τους βατραχανθρώπους που βρίσκονται στο νησί.

Συνολικά μέχρι στιγμής οι διασωθέντες είναι 80, οι νεκροί 7 και οι αγνοούμενοι τουλάχιστον 8.
Δείτε φωτογραφίες

PHOTO GALLERY

Photo 1/5

Photo 2/5

Photo 3/5

Photo 4/5

Photo 5/5


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss