Λαϊκές αγορές: Πώς η αύξηση στα καύσιμα ανεβάζει τιμές στους πάγκους

Οι ανατιμήσεις στα κηπευτικά είναι αποτέλεσμα τις ακρίβειας και η συνέπεια είναι οι αγορές με το κομμάτι ακόμη και στις λαϊκές αγορές

Με άδεια καρότσια φεύγουν οι καταναλωτές από τις λαϊκές αγορές. Τα φρούτα και τα λαχανικά λόγω της ακρίβειας έχουν πάρει την… ανήφορα και οι πολίτες που βλέπουν το πορτοφόλι τους να αδειάζει πριν ακόμα τελειώσει ο μήνας κάνουν αγορές με το «κομμάτι» ακόμα και στις λαϊκές αγορές.
Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Παραγωγών Λαϊκών Αγορών, Παντελής Μόσχος, μίλησε στο Newsbomb.gr, για την κατάσταση που επικρατεί τονίζοντας πως «η γενικότερη ακρίβεια επηρεάζει τον μισθό των πολιτών και έτσι δεν μπορούν να ξοδέψουν όσα ξόδευαν παλαιότερα στη λαϊκή αγορά. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο τζίρος πέφτει. Ο λόγος που δεν πέφτει είναι ότι περισσότεροι καταναλωτές έχουν στραφεί στις λαϊκές αγορές λόγω των οικονομικότερων προϊόντων, ωστόσο οι αγορές τους είναι μειωμένες κατά πολύ. Τα καρότσια δεν γεμίζουν όπως παλιά. Και αντί ο τζίρος να ανεβαίνει, παραμένει στα ίδια επίπεδα».

Ο κος Μόσχος επεσήμανε πως τίποτα δεν πετιέται και δεν μένει αδιάθετο στον πάγκο. «Εγώ πουλάω μήλα 1 ευρώ το κιλό και το κόστος τους είναι 0,75 ευρώ. Έχουμε αρκετά καλές τιμές σε σχέση με τον ανταγωνισμό και ο κόσμος μπορεί να ψωνίσει. Δεν πετάμε τίποτα. Έχουν κόσμο οι λαϊκές, αλλά και να μείνει κάτι προς το μεσημέρι τα δίνουμε σε χαμηλότερη τιμή και φεύγει ό,τι έχει ξεμείνει».
Όσον αφορά στις ελλείψεις που ακούγεται ότι μπορεί να έχουμε στα κηπευτικά, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Παραγωγών Λαϊκών Αγορών, ήταν κατηγορηματικός πως δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Χαρακτηριστικά είπε: «Οι αγρότες έβαζαν στρέμματα με κηπευτικά προϊόντα, όπως είναι το μαρούλι, το σέλινο, το μαϊντανό, ο άνηθος και πολλά άλλα. Σήμερα βάζουν λιγότερα στρέμματα. Αυτό δημιουργεί πρόβλημα στην τιμή των προϊόντων, η οποία θα ανέβει, και όχι στην έλλειψη των κηπευτικών. Αν κάποιος έμπορος, παραγωγός, δει ότι υπάρχει ζήτηση σε ένα προϊόν το οποίο αρχίζει να λιγοστεύει το αγοράζει και το φέρνει από το εξωτερικό. Δεν υπάρχει περίπτωση να έχουμε ελλείψεις. Φυτεύουμε όλη την Ελλάδα».

Δυσβάσταχτο κόστος για παραγωγούς και καταναλωτές

Οι αυξήσεις στους λογαριασμούς ενέργειας, οι ανατιμήσεις στο πετρέλαιο κίνησης, η αύξηση τιμών σε λιπάσματα και γεωργικά εφόδια είναι οι λόγοι που οι αγρότ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss