Le Monde: Αυξανόμενη όρεξη για ελληνικά τρόφιμα

«Φέτα, ελαιόλαδο, κρασί, βιολογικά λαχανικά… Αγροτικά και τρόφιμα από την Ελλάδα εξάγονται σε τεράστιες ποσότητες», αναφέρει το άρθρο.

Άρθρο της Le Monde υπογραμμίζει την τεράστια επιτυχία που γνωρίζουν στη Γαλλία προϊόντα ελληνικής προέλευσης. «Φέτα, ελαιόλαδο, κρασί, βιολογικά λαχανικά… Αγροτικά και τρόφιμα από την Ελλάδα εξάγονται σε τεράστιες ποσότητες, χάρη στην μεταβαλλόμενη οικονομία σε αυτή τη χώρα της Νότιας Ευρώπης, η οποία βάζει τώρα στόχο να κατακτήσει τη γαλλική αγορά», αναφέρει η εφημερίδα, υπογραμμίζοντας, ότι η έκδοση του 2022 της SIAL, της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων, σηματοδότησε μια δυναμική επιστροφή για την Ελλάδα, η οποία, με τουλάχιστον 311 εταιρείες που εκπροσωπούνται στο Villepinte, στο βόρειο τμήμα του Παρισιού, κατέχει την 5η θέση ως προς τον αριθμό των εκθετών, μπροστά από σημαντικούς παίκτες, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες.
«Αυτή η αυξημένη παρουσία αντικατοπτρίζει τη σημασία που έχει λάβει ο αγροδιατροφικός τομέας στην οικονομική μας ανάπτυξη», εξηγεί ο Γενικός Γραμματέας, αρμόδιος για οικονομικά θέματα στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, κ. Ιωάννης Σμυρλής, με την εφημερίδα να τονίζει πως «πράγματι, η ελληνική οικονομία έχει αναπροσανατολιστεί έντονα προς τις εξαγωγές τα τελευταία χρόνια».

Στο δημοσίευμα υπογραμμίζεται η αύξηση κατά 6,6 % της αξίας των ελληνικών εξαγωγών από το 2016 έως το 2021, αλλά και αυτή από το 2021, μετά την πτώση λόγω της πανδημίας, που ξεπέρασε τα 4,8 δις ευρώ σε σωρευτική αξία, σε μεγάλο βαθμό χάρη στα γεωργικά προϊόντα και τρόφιμα, τα οποία βρίσκουν αγοραστές ιδίως μεταξύ των καταναλωτών με υψηλή αγοραστική δύναμη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το 67% των ελληνικών εξαγωγών γίνεται εντός της ΕΕ, με το 16% στην Ιταλία, το 15% στη Γερμανία και το 9% στο Ηνωμένο Βασίλειο, αναφέρει η Le Monde, τονίζοντας, ότι «η Ελλάδα ελπίζει τώρα να τονώσει την τάση στη Γαλλία, προς την οποία ήδη κατευθύνεται το 4% των εξαγωγών της», με τον κ. Σμυρλή να αναφέρει σχετικά: «Οι παραγωγοί μας εργάζονται μ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss