Λετονία: Θρίλερ με τη συντριβή του Τσέσνα – Το ακολουθούσε μαχητικό του ΝΑΤΟ

Ένα ιδιωτικό αεροπλάνο τύπου Cessna (Τσέσνα) συνετρίβη ανοικτά των ακτών της Λετονίας σήμερα το απόγευμα, ανέφερε η σουηδική υπηρεσία διάσωσης, μετά την απογείωση μαχητικών του ΝΑΤΟ που ακολούθησαν την πορεία του.

Το αεροπλάνο Cessna 551 που ήταν εγγεγραμμένο στην Αυστρία πετούσε από τη Χερέθ στη νότια Ισπανία, από όπου απογειώθηκε στις 15:56 ώρα Ελλάδας χωρίς καθορισμένο προορισμό, σύμφωνα με τον ιστότοπο FlightRadar24.
Έκανε στροφή δύο φορές, στο Παρίσι και στην Κολωνία, προτού κατευθυνθεί ίσια πάνω από τη Βαλτική, περνώντας κοντά από το σουηδικό νησί Γκότλαντ. Στις 20:37 καταγράφηκε από τον ιστότοπο να χάνει γρήγορα ταχύτητα και ύψος.

«Μάθαμε ότι το αεροπλάνο συνετρίβη βόρεια-δυτικά της πόλης Βέντσπιλς στη Λετονία», δήλωσε εκπρόσωπος της σουηδικής υπηρεσίας διάσωσης. «Εξαφανίστηκε από το ραντάρ».

Γερμανικά και δανικά πολεμικά αεροπλάνα είχαν σταλεί νωρίτερα για να εξετάσουν το αεροπλάνο καθώς περνούσε από τον εναέριο χώρο τους, αλλά δεν μπόρεσαν να έρθουν σε επαφή μαζί του, δήλωσε ο Γιόχαν Βάλστρομ της Σουηδικής Αρχής Λιμένων.

A Cessna 551 that was flying from Jerez was supposed to land in Cologne but the pilot didn’t answer ATC calls and the aircraft contiued to fly on autopilot in a straight line before it lost altitude and crashed into Baltic sea close to the Latvian coast https://t.co/iIVNoMNksW pic.twitter.com/klQQosArTg
— Flightradar24 (@flightradar24) September 4, 2022

Δεν υπήρχε κανείς στο πιλοτήριο
«Δεν μπόρεσαν να δουν κανέναν στον θάλαμο διακυβέρνησης», είπε.
Η γερμανική εφημερίδα Bild ανέφερε πως το αεροπλάνο μετέφερε τον πιλότο, έναν άνδρα, μία γυναίκα και ένα άτομο που ανέφερε πως ήταν κόρη τους, χωρίς να αναφέρει πηγή για την πληροφορία.

Ελικόπτερο της λιθουανικής Πολεμικής Αεροπορίας στάλθηκε στο σημείο της συντριβής για έρευνα και διάσωση έπειτα από αίτημα της γειτονικής Λετονίας, δήλωσε εκπρόσωπος της λιθουανικής ΠΑ. Η Λετονία δήλωσε πως έστειλε πλοία στο σημείο.
«Τα πλοία μας είναι εν πλω προς τη θέση όπου σημειώθηκε η συντριβή του αεροπλάνου», δήλωσε η Λίβα Βέιτα, εκπρόσωπος του λετονικού Πολεμικού Ναυτικού.
Πλοίο της Stena Line που ταξίδευε από το Βέντσπιλς στο Νόρβικ στη Σουηδία έλαβε επίσης εντολή να αλλάξει πορεία και να κατευθυνθεί στο σημείο της συντριβής του αεροπλάνου, σύμφωνα με τον ιστότο …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss