Λευτέρης Πετρούνιας: «Ζητώ ειλικρινά συγνώμη από όλους για την λάθος διατύπωση μου»

Ο Λευτέρης Πετρούνιας μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου, ζητώντας συγνώμη για όσα ανέφερε σε δηλώσεις του για το ελληνικό κίνημα #metoo.

Επιπλέον, ο αθλητής ξεκαθάρισε πως δεν ήθελε να πει όλα όσα βγήκαν προς τα έξω. Τονίζοντας μάλιστα, πως παρερμηνεύτηκαν τα λεγόμενά του, καθώς ο ίδιος είχε πάρει θέση στο ζήτημα εξ’ αρχής – μετά τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου.

«Όταν ερωτήθηκα για το κίνημα του #metoo στον αθλητισμό και σκεπτόμενος το άθλημα της ενόργανης γυμναστικής»

Ο «Βασιλιάς των κρίκων» δήλωσε χαρακτηριστικά: «Θέλω να ζητήσω δημόσια συγνώμη προς όλους τους Έλληνες για αυτήν την λάθος διατύπωση της σκέψης μου. Όταν ερωτήθηκα για το κίνημα του #metoo στον αθλητισμό και σκεπτόμενος το άθλημα της ενόργανης γυμναστικής…».

«Το λάθος μου ήταν πως δεν διευκρίνισα εκείνη την ώρα πως αναφερόμουν σε κάποιες καταγγελίες που έγιναν στην ενόργανη γυμναστική για ψυχολογική βία»

Και συνέχισε τονίζοντας: «Το λάθος μου ήταν πως δεν διευκρίνισα εκείνη την ώρα πως αναφερόμουν σε κάποιες καταγγελίες που έγιναν στην ενόργανη γυμναστική για ψυχολογική βία… Όταν έγιναν αυτές οι δηλώσεις, εγώ ήμουν αγέννητος κι όπως έχω πει στο παρελθόν, δεν γνωρίζω κάποια περιστατικά κι άφησα ίσως λανθασμένα την μικρή αμφιβολία, εννοώντας ότι προερχόμαστε από ένα πάρα πολύ σκληρό άθλημα».

«Αν όντως έχει συμβεί κάτι σε κάποιους έχουν την στήριξή μου, αλλά είναι γεγονός πως δεν έχω δει κι αν έχει γίνει κάτι πραγματικά λυπάμαι»

Και συνέχισε λέγοντας: «Αν όντως έχει συμβεί κάτι σε κάποιους έχουν την στήριξή μου, αλλά είναι γεγονός πως δεν έχω δει κι αν έχει γίνει κάτι πραγματικά λυπάμαι. Θέλω να τονίσω ότι όχι μόνο είμαι υπέρμαχος του κινήματος #metoo, αλλά στάθηκα από το πρώτο δευτερόλεπτο δίπλα στην Σοφία Μπεκατώρου και σε ότι υπέστη. Το κοινοποίησα».

«Είμαι πατέρας δύο κοριτσιών και προβληματισμένος για την σάπια κοινωνία που ζούμε»

Και συμπλήρωσε: «Μπήκα χέρι χέρι με την Άννα Κορακάκη στους Ολυμπιακούς Αγώνες, συμβολίζοντας την ισότητα των δύο φύλων. Έχουμε κάνει σεμινάρια με την Βασιλική για την αντιμετώπιση όλων αυτών των περιστατικών και πως θα εξαλειφθούν γιατί πάνω από όλα. Eίμαι πατέρας δύο κοριτσιών και προβληματισμένος για την σάπια κοινωνία που ζούμε».

«Καταδικάζω οποιαδήποτε μορφή βίας παντού»

«Θέλω ειλικρινέστατα να πω ξανά συγνώμη σε όλους τους Έλληνες κι έχουν κάθε δίκιο να με κατηγορήσουν, επειδή είδα ξανά τις δηλώσεις μου, αλλά σε καμία περίπτωση δεν εννοούσα κάτι τέτοιο. Καταδικάζω οποιαδήποτε μορφή βίας παντού», ανέφερε επίσης ο Λευτέρης Πετρούνιας.

«Δεν είμαι τόσο καλός στα λόγια, όσο στους κρίκους»

Επιπρόσθετα, ο ίδιος είπε: «Βγαίνω πάντα να μιλήσω, δεν κρύβομαι και το ζήτησα εγώ να βγω για να πω συγγνώμη. Δεν είμαι τόσο καλός στα λόγια, όσο στους κρίκους. Μπήκε ένα μικρόφωνο μπροστά μου κι αυτό που διατύπωσα ήταν εντελώς λάθος, γιατί είχα στο μυαλό μου την ενόργανη γυμναστική, που εκεί όντως δεν έχω δει κάτι».

Δείτε αναλυτικά όσα είπε ο Λευτέρης Πετρούνιας:

«Η στήριξή μου σε όποιον έχει υποστεί οποιαδήποτε μορφή βίας είναι απολύτως ξεκάθαρη»

Επιπλέον, μέσα από ανάρτηση του θέλησε επίσης, να ξεκαθαρίσει λίγο την κατάσταση γράφοντας: «H δήλωση μου πήρε μια διαφορετική κατεύθυνση από αυτό που στην πραγματικότητα πρεσβεύω. Πιστεύω ακράδαντα ότι καθένας και κάθε μια που δημοσιοποιεί την προσωπική του ιστορία είναι σίγουρα γενναίος και αξιέπαινος. Η στήριξή μου σε όποιον έχει υποστεί οποιαδήποτε μορφή βίας είναι απολύτως ξεκάθαρη».

ανάρτηση Πετρούνια
© Instagram

Στο αμέσως επόμενο, δε, story του στο Instagram, ο Λευτέρης Πετρούνιας γύρισε λίγους μήνες πίσω και έβαλε εκ νέου την δημοσίευση που είχε κάνει για τις αποκαλύψεις που ήρθαν στο φως από την Σοφία Μπεκατώρου.

ανάρτηση Πετρούνια με Μπεκατώρου
© Instagram

Υπενθυμίζεται πως, ο Λευτέρης Πετρούνιας όταν τον συνάντησαν το βράδυ της Τετάρτης σε έξοδο του οι δημοσιογράφοι, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο ελληνικό #metoo και το κατά πόσο θα μπορούσε να υπάρξει ενισχυμένο στον αθλητικό χώρο. Οι δηλώσεις του αθλητή ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων και γι’ αυτό έσπευσε να απαντήσει στη συνέχεια για να ξεκαθαρίσει τα λεγόμενα του.

Οι δηλώσεις του Πετρούνια που σχολιάστηκαν αρνητικά

Ο αθλητής, ειδικότερα, δήλωσε αρχικά: «O πρωταθλητισμός είναι ένας πολύ σκληρός κλάδος. Από κει και πέρα, εάν υπήρξαν, εάν, εάν υπήρξαν γιατί δεν είμαι σίγουρος… Δεν έχω δει κάτι… Μεμονωμένα περιστατικά, λυπάμαι πολύ. Όμως δεν έχω δει κάποιον αθλητή που βρίσκεται στην επιφάνεια και έχει “τα φώτα πάνω του” ή έχει μάλλον καταφέρει να υλοποιήσει τους στόχους του να έχει κάποιο τέτοιου είδους παράπονο. Ότι κι αν σημαίνει αυτό».

Παράλληλα, ο Έλληνας Ολυμπιονίκης μίλησε για τη συμμετοχή της συντρόφου του, Βασιλικής Μιλλούση στο “DWTS”. «30 χρόνια κάνει χορογραφίες και γυμναστική, νομίζω πως θα τα καταφέρει και στο Dancing. Η Βασιλική είναι τα τελευταία δυόμιση χρόνια, σχεδόν, έγκυος οπότε είναι μια καλή ευκαιρία να κάνει κάτι για εκείνη», ανέφερε.

«Τρίτο παιδάκι; Προσπαθούμε να καταφέρουμε την καθημερινότητα μας έτσι όπως είναι αυτή τη στιγμή οπότε δεν συζητάμε κάτι τέτοιο» πρόσθεσε ο Λευτέρης Πετρούνιας.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss