Λινού: Τα παιδιά στο σχολείο μόνο με μάσκα

«Έχουμε πολύ μεγαλύτερη αύξηση από ό,τι περιμέναμε και δεν υπήρξε κανενός είδους προετοιμασία και εκπαίδευση ώστε να μπορέσει το προσωπικό να απαντήσει σε αυτού του είδους τα προβλήματα», σημείωσε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας ΕΚΠΑ Αθηνά Λινού στον ΑΝΤ1.

Αθηνά Λινού / Ακραίο το πρόστιμο των 100 ευρώ - Τι θα κάνουν μετά, θα  εμβολιάζουν διά της βίας; | Αυγή

«Είναι απαραίτητο και να φοράνε μάσκα και να τα εμβολιάσουν»

«Χρειάζεται πολύ έρευνα για να δούμε ότι τα παιδιά νοσούν επειδή τα προστατέψαμε πολύ ή λόγω του ότι οι νέοι ιοί είναι διαφορετικοί», είπε στην παρατήρηση για το μήπως τα παιδιά νοσούν τόσο λόγω των μέτρων υπερπροστασίας των προηγούμενων χρόνων.

Η κυρία Αθηνά Λινού είπε επίσης πως θα πρέπει να πάρουμε άμεσα μέτρα, όπως να πηγαίνουν τα παιδιά στο σχολείο μόνο με μάσκα και να γίνονται καθημερινά τεστ σε χώρους που συγκεντρώνεται κόσμος. «Είναι απαραίτητο και να φοράνε μάσκα και να τα εμβολιάσουν» ανέφερε χαρακτηριστικά η καθηγήτρια Επιδημιολογίας.

Αθηνά Λινού: Τέλη Φεβρουαρίου η κορύφωση της γρίπης - Αναμένονται έως  200.000 κρούσματα την ημέρα

«Όλες οι μελέτες δείχνουν ότι υπάρχει, ωστόσο πρόκειται για φαινόμενο που ούτε μελετήσαμε, ούτε αντιμετωπίσαμε ακόμα»

Στο ερώτημα για το αν θα έπρεπε να ήταν υποχρεωτικά τα μέτρα αυτά, απάντησε πως, «είναι σχετικό και θέμα επικοινωνίας η υποχρεωτικότητα των μέτρων. Αλλά το να βάζει κάποιος μάσκα είναι θέμα κατανόησης».

«Όλες οι μελέτες δείχνουν ότι υπάρχει, ωστόσο πρόκειται για φαινόμενο που ούτε μελετήσαμε, ούτε αντιμετωπίσαμε ακόμα» είπε σχετικά με τη long covid. «Tο εμβόλιο κάνει δύο πράγματα: Πρώτον μας προστατεύει άμεσα και το δεύτερον, μας βοηθά να αντιμετωπίσουμε τα μακροχρόνια προβλήματα, αφού κατανοήσουμε πρώτ ποια είναι» ανέφερε η Αθηνά Λινού.

Latest Posts

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Don't Miss