ΛΟΑΤΚΙ: Η δυσκολία του να είσαι «άλλος» στην Ελλάδα

 

Δεν είναι εύκολο να είσαι ΛΟΑΤΚΙ άτομο στην Ελλάδα. Ο θεσμός την οικογένειας με μαμά, μπαμπά, παιδιά είναι τόσο βαθιά ριζωμένος που οποιαδήποτε άλλη, μη ετεροφυλόφιλη, ταυτότητα φύλου αυτομάτως είναι λόγος εξοστρακισμού. Εξάλλου, στην Ελλάδα ζούμε, που μόλις τέσσερα χρόνια πριν δολοφονήθηκε ο ακτιβιστής Ζακ Κωστόπουλος. Η κοινωνία παραμένει συντηρητική την στιγμή που οι θεσμοί “μυρίζουν” πρόοδο.
Το 2015 η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έκανε μία τομή για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων στη χώρα. Καθιέρωσε το Σύμφωνο Συμβίωση, πράγμα που αναγνωρίζει τα ΛΟΑΤΚΙ ζευγάρια ως ισότιμα στα μάτια του νόμου. Ή σχεδόν… Το δικαίωμα στον γάμο που έχουν όλοι οι πολίτες, δεν αγγίζει τον ΛΟΑΤΚΙ κόσμο. Χρειάστηκαν ακόμη εφτά χρόνια επεξεργασίας ώστε να καταθέσει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ ένα πακέτο προτάσεων νόμου για τον γάμο των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων και το δικαίωμα στη γονεϊκότητα, μέσω υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.
Η πρόταση νόμου περιλαμβάνει και την βελτίωση της νομικής αναγνώρισης της ταυτότητας φύλου. Το 2017 έγινε νόμος του κράτους το δικαίωμα της φυλομετάβασης από τα 15 χρόνια του ανθρώπου. Το επίμαχο άρθρο 3 δημιούργησε… συρράξεις τόσο εντός της Βουλής, όσο και στη δημόσια σφαίρα, ενώ η εκκλησία χτύπησε πένθιμα τις καμπάνες της.
Bullying και κοινωνικός αποκλεισμός
Το 2010 ο Γ. κυκλοφορούσε στο δρόμο με το αγόρι του και φιλήθηκαν, όπως φιλιούνται όλα τα ζευγάρια. Άντρας των ΜΑΤ ρους προσήγαγε με το πρόσχημα της προσβολής δημοσίας αιδούς και μεταφέρθηκαν στο τμήμα. Εκεί πια ο αξιωματικός υπηρεσίας τ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss