Lockdown: Μέχρι τις 19:00 η κυκλοφορία το Σαββατοκύριακο και μετακινήσεις σε ακτίνα 2 χλμ. – nassosblog.gr

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισήγηση των εμπειρογνωμόνων αφορά την έναρξη της απαγόρευσης κυκλοφορίας στις 19:00 τα Σαββατοκύριακα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε όσες “κόκκινες” περιοχές έχει επιβληθεί ενώ παράλληλα οι δυνατότητες μετακίνησης με βάση τα διάφορα sms παραμένουν, αλλά σε ακτίνα 2 χλμ για ψώνια και περιπάτους.

Ειδικότερα αν κάποιος λοιπόν θα πρέπει να μετακινηθεί είτε για ψώνια ήτοι για είδη διατροφής με sms 2, είτε για περίπατο με sms 6, δεν θα πρέπει να μετακινείται από την οικεία του πάνω από 2 χλμ. Το ίδιο ισχύει και για επισκέψεις σε δημόσιες υπηρεσίες.

Τα παραπάνω μέτρα τίθενται σε ισχύ πιθανότατα από αύριο το πρωί (4/3/2021), με την Κυβέρνηση να αισιοδοξεί ότι μέσα στις επόμενες 12-14 ημέρες, θα δει την αναχαίτιση της επιδημίας και την μείωση των κρουσμάτων, ώστε να καταφέρει ένα έστω δειλό άνοιγμα της αγοράς μετά την Καθαρή Δευτέρα. Κλειδί βέβαια είναι η αποσυμπίεση στο ΕΣΥ.

Η συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων ήταν για μια ακόμη φορά μαραθώνια, διαρκεί ήδη 6 ώρες, καθώς υπήρξε σίγουρα έντονη συζήτηση σχετικά με την πρόταση για ένα αυστηρότερο και Πανελλαδικό lockdown. Δεν είναι λίγοι οι επιστήμονες που υποστηρίζουν αυτή την άποψη.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss