Lockdown Μύκονος: Ανοίγει ξανά την Δευτέρα

Μέσα στο προηγούμενο σαββατοκύριακο, η Μύκονος αντιμετώπισε το lockdown, το οποίο πρόκειται να αρθεί από την άλλη Δευτέρα.

Η ανακοίνωση για το κλείσιμο της Μυκόνου έγινε το περασμένο Σάββατο από τη ΓΓΠΠ, με διάρκεια ισχύος μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, 26 Ιουλίου. Στην ανακοίνωση αναφερόταν ότι θα γίνει επαναξιολόγηση της κατάστασης μέσα στην εβδομάδα.

Μύκονος Lockdown

Πότε θα γίνει επαναξιολόγηση της κατάστασης

H πολυαναμενόμενη επαναξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης αναμένεται να γίνει την Τετάρτη και την Πέμπτη και αν τα επιδημιολογικά στοιχεία δείχνουν ότι η επιδημία περιορίζεται, τότε η Μύκονος θα ανοίξει κανονικά τη Δευτέρα, όπως ανέφερε και η ανακοίνωση της ΓΓΠΠ.

Να σημειωθεί ότι από το περασμένο Σάββατο έχει επιβληθεί σιωπητήριο με απαγόρευση μουσικής στα καταστήματα εστίασης, ενώ έχει επιβληθεί και απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας 1 με 6 τη νύχτα.

Από την πρώτη στιγμή οι επιχειρηματίες του νησιού εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην απόφαση αυτή, εν μέσω καλοκαιριού. Από την επομένη ώρα της ανακοίνωσης ήρθαν και οι πρώτες ακυρώσεις, με τους επιχειρηματίες να δηλώνουν την έντονη απογοήτευσή τους. Οι ίδιοι, μάλιστα, πρότειναν μια σειρά μέτρων για να μπορέσει να «ξανανοίξει» το νησί και να μην πάει χαμένη η τουριστική σεζόν.

Γέμισε η καραντίνα

Παράλληλα, τους φόβους των εργαζομένων, αλλά και των επιχειρηματιών του κλάδου επιτείνει τις τελευταίες ώρες η πληρότητα που σε όλα τα ξενοδοχεία καραντίνας στις έξι «πορτοκαλί» περιοχές (Μύκονος, Σαντορίνη, Πάρος, Ίος, Ρέθυμνο, Ηράκλειο), την οποία οι τουριστικοί φορείς ερμηνεύουν ως κακό οιωνό για την περαιτέρω εξέλιξη της σεζόν, αλλά και τις επόμενες αποφάσεις των επιστημόνων ως προς την επέκταση του τοπικού lockdown και στις άλλες περιοχές, πέραν της Μυκόνου.

Μολονότι το πρόβλημα εύρεσης ξενοδοχείων καραντίνας έχει αντιμετωπιστεί δραστικά, καθώς ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τουριστικούς πράκτορες, επιστρατεύοντας και την ιδιωτική πρωτοβουλία στα πέντε, αυτά νησιά, η υψηλή ζήτηση στην πραγματικότητα καταδεικνύει την ραγδαία επιδημιολογική επιδείνωση που καταγράφεται ώρα με την ώρα στις περιοχές αυτές, ενώ ανοδική τάση εμφανίζει τις τελευταίες ώρες και η Κέρκυρα.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss