Λογαριασμοί ρεύματος: Ποιοι κερδίζουν τα περισσότερα από το μπόνους της επιδότησης

Σε εξοικονόμηση ρεύματος θα πρέπει να επιδοθούν τα νοικοκυριά με καταναλώσεις ρεύματος άνω των 500 κιλοβατωρών προκειμένου να ωφεληθούν με μειώσεις στους λογαριασμούς τους. 

Ο νέος τρόπος χορήγησης των ενισχύσεων που θα τρέξει για τις καταναλώσεις ηλεκτρικής ενέργειας από την 1η Οκτωβρίου και έπειτα προβλέπει τη διαμόρφωση τριών κλιμάκων κατανάλωσης με αντίστοιχες επιδοτήσεις.
Για τον Οκτώβριο ισχύουν κλιμακωτές επιδοτήσεις και συγκεκριμένα 43,6 λεπτά ανά κιλοβατώρα για την πρώτη κλίμακα, 38,6 λεπτά για τη δεύτερη και 33,6 λεπτά για την τρίτη έναντι ενιαίας επιδότησης ύψους 63,9 λεπτά τον Σεπτέμβριο. Στην περίπτωση της δεύτερης και τρίτης κλίμακας προβλέπεται επιπλέον επιδότηση 50 ευρώ ανά μεγαβατώρα για τα νοικοκυριά που θα μειώσουν την κατανάλωσή τους σε ποσοστό 15% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Δηλαδή αν οι οικιακοί καταναλωτές των δύο τελευταίων κλιμάκων κατανάλωσης πετύχουν μείωση της ζήτησης κατά 15% έναντι της ίδιας περσινής περιόδου τότε προσαυξάνονται κατά 0,05 ευρώ ανά κιλοβατώρα ή 50 ευρώ ανά μεγαβατώρα οι επιδοτήσεις που λαμβάνουν, στις αντίστοιχες κατηγορίες κατανάλωσης.
Για παράδειγμα ένα νοικοκυριό που θα μειώσει την κατανάλωση στις 600 κιλοβατώρες από 690 πέρυσι θα έχει όφελος περίπου 5 ευρώ τον μήνα. Και μια οικογένεια που θα κατεβάσει την κατανάλωση στις 1.100 από 1.265 κιλοβατώρες θα έχει μηνιαίο όφελος της τάξης των 30 ευρώ.

Το εύρος των τιμολογίων για τον Οκτώβριο κυμαίνεται από 57,63 έως 69,8 λεπτά ανά κιλ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Don't Miss