Το Λονδίνο αρνείται να βοηθήσει τη Σκωτία σε δημοψήφισμα απόσχισής της

Το Λονδίνο αρνείται κατηγορηματικά να βοηθήσει τη Σκωτία να διεξαγάγει νέο δημοψήφισμα για την απόσχισή της από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με τον Βρετανό υπουργό Άμυνας Μάικλ Φάλον, το Λονδίνο αρνείται να βοηθήσει τη Σκωτία να διεξαγάγει νέο δημοψήφισμα για την απόσχισή της από το Ηνωμένο Βασίλειο στη διάρκεια της τρέχουσας κοινοβουλευτικής θητείας που λήγει το 2020, δήλωσε σήμερα

«Όχι, ξεχάστε το», απάντησε ο Φάλον σε συνέντευξή του στη σκωτσέζικη εφημερίδα Herald, όταν ερωτήθηκε αν θα διευκολύνει μια νέα ψηφοφορία για την ανεξαρτησία της Σκωτίας. Ερωτηθείς σχετικά και πάλι από το Radio Scotland του BBC, ο Φάλον δήλωσε: «Έχουμε καταστήσει σαφές ότι δεν υπάρχει ανάγκη για δεύτερο δημοψήφισμα».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η Νίκολα Στέρτζον, η επικεφαλής της αποκεντρωμένης κυβέρνησης της Σκωτίας, αλλά και του αποσχιστικού κινήματός της, θα πρέπει να σεβαστεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του 2014 στο οποίο το 55% των Σκωτσέζων ψήφισαν υπέρ της παραμονής στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Στέρτζον έγραψε στο Twitter πως θα είναι μια «καταστροφική κίνηση» για το Λονδίνο, αν εμποδίσει τη διεξαγωγή ενός δεύτερου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Σκωτίας.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss