Μάικλ Τζάκσον: Νέες αποκαλύψεις για τον θάνατό του – Τα ναρκωτικά και οι…19 πλαστές ταυτότητες

Ο θάνατος του Μάικλ Τζάκσον συγκλόνισε τον κόσμο της μουσικής τον Ιούνιο του 2009. Ένα νέο ντοκιμαντέρ ερευνά τις μακροπρόθεσμες συνθήκες που έκοψαν το νήμα της ζωής του.

Ο 50χρονος Μάικλ Τζάκσον είχε βρεθεί αναίσθητος στο σπίτι του στο Λος Άντζελες μετά από καρδιακή ανακοπή που του προκάλεσε το αναισθητικό προποφόλη, ένα φάρμακο που φέρεται να του χορηγούσε τακτικά ο γιατρός του, Κόνραντ Μάρεϊ. Ο αστέρας της ποπ έδινε μάχη με τους εθισμούς στα ναρκωτικά για μεγάλο μέρος της ενήλικης ζωής του. Αυτό οδήγησε στον πρόωρο θάνατό του, ισχυρίζεται ένα νέο ντοκιμαντέρ.
Ο θάνατος κρίθηκε ως ανθρωποκτονία και ο Μάρεϊ πήρε όλη την ευθύνη. Κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια και καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση, εκτίοντας λίγο λιγότερο από δύο χρόνια πίσω από τα κάγκελα.

Αλλά ο Μάρεϊ δέχθηκε το μεγαλύτερο βάρος της δημόσιας κατακραυγής παρόλο που ο Τζάκσον – που θα έκλεινε τα 64 τη Δευτέρα (29/8)- έκανε χρήση ναρκωτικών για πολλά χρόνια και μάλιστα σε ανησυχητικές δόσεις που φέρτεται να του συνταγογραφούσαν εύκολα μία σειρά γιατρών. Αυτές και άλλες πολλές αποκαλύψεις περιέχει το νέο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Το ΤΜΖ ερευνά: Ποιος σκότωσε πραγματικά τον Μάικλ Τζάκσον» που θα κυκλοφορήσει στο δίκτυο Fox τον επόμενο μήνα.
«Είναι πολύ πιο περίπλοκο από ό,τι η απλή εκδοχή: ο Δρ. Μάρεϊ ήταν δίπλα στο κρεβάτι του όταν πέθανε», λέει στο έγγραφο ο Ορλάντο Μαρτίνεζ, ο ντετέκτιβ από το Λος Άντζελες στον οποίο ανατέθηκε ο θάνατος του Τζάκσον. «Οι περιστάσεις οδήγησαν στον θάνατό του εδώ και χρόνια και όλοι αυτοί οι διαφορετικοί επαγγελματίες υγείας επέτρεπαν στον Μάικλ να υπαγορεύει τους δικούς του όρους, να παίρνει τα φάρμακα που ήθελε, όταν τα ήθελε, όπου τα ήθελε», υποστηρίζει ο Μαρτίνεζ. «Όλοι αυτοί είναι ο λόγος που πέθανε σήμερα».

Ο Τζάκσον προμηθευόταν την προποφόλη σε μπουκάλια μεγέθους «Gatorade» τη στιγμή του θανάτου του, σύμφωνα με τον Εντ Γουίντερ, τον βοηθό ιατροδικαστή για την κομητεία του Λος Άντζελες. Η ιατρική κοινότητα, με πολλούς τρόπους, διευκόλυνε την εμμονή του με την ουσία, σύμφωνα με τον Μάρεϊ, ο οποίος προσθέτει ότι η προποφόλη «ήταν ο μόνος τρόπος που μπορούσε να κοιμηθεί, ειδικά όταν ετοιμαζόταν για μια περιοδεία».

«Δεν ήταν κάτι σπουδαίο – το χρησιμοποιούσε για δεκαετίες, του το είχαν δώσει διάφοροι γιατροί από όλο τον κόσμο… και του επέτρεψαν μερικές φορές να κάνει ενέσεις με το φάρμακο», λέει ο Μάρεϊ, ο οποίος το χορηγούσε συστηματικά στον Τζάκσον. «Μπόρεσε να καταναλώσει μόνος του την προποφόλη και οι γιατροί του επέτρεψαν να το κάνει και αυτό ήταν εντάξει».
Πέρα από το αυ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss