Μακάμπι Τελ Αβίβ – Αρμάνι Μιλάνο 71-80: Πιο έτοιμη και πιο ισορροπημένη

EUROLEAGUE

INTIME SPORTS

Η Αρμάνι Μιλάνο έδειξε υψηλότερο βαθμό ετοιμότητας έναντι της Μακάμπι Τελ Αβίβ, της οποίας επιβλήθηκε στο ΟΑΚΑ (80-71), στο πρώτο παιχνίδι για το “Παύλος Γιαννακόπουλος” που διοργανώνεται στην μνήμη του εμβληματικού διοικητικού ηγέτη του Παναθηναϊκού.

Παρά τις τρεις σημαντικές απουσίες (Κέβιν Πάνγκος, Γιοχάνες Φόγκτμαν, Λουίτζι Ντατόμε) και το -12 του 9ου λεπτού, η Αρμάνι Μιλάνο αποδείχθηκε πολύ πιο έτοιμη από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, στο πρώτο παιχνίδι του “Παύλος Γιαννακόπουλος” που διεξάγεται στο ΟΑΚΑ για τέταρτη χρονιά. Η ομάδα του Έτορε Μεσίνα είχε περισσότερες καλές στιγμές στο σαραντάλεπτο, σαφώς πιο ολοκληρωμένες συνεργασίες και δεν δυσκολεύτηκε -από ένα σημείο κι έπειτα- να επιβάλλει τον ρυθμό της, δείχνοντας να είναι πιο… μπροστά από εκείνη του Όντεντ Κάτας σε επίπεδο ετοιμότητας, δύο βδομάδες πριν από την έναρξη της EuroLeague.

Κάτι λογικό βέβαια αν σκεφτεί κανείς πως η “ομάδα του λαού” άλλαξε ριζικά… δέρμα το φετινό καλοκαίρι, μαζί υποδέχθηκε τον Όντεντ Κάτας ξανά στη θέση του head coach.

Εξάλλου, τη διοίκηση της Μακάμπι Τελ Αβίβ (βρέθηκε σύσσωμη στο ΟΑΚΑ για να τιμήσει την μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου) υποδέχθηκε ο νέος πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Βασίλης Παρθενόπουλος.

Ο αγώνας

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ ξεκίνησε με μπόλικο ενθουσιασμό το παιχνίδι, έτρεξε το γήπεδο με κάθε αφορμή και χάρη στα καλά ποσοστά στο τρίποντο (4/7 από τα 6μ75) βρήκε τον τρόπο να πάρει διψήφιο προβάδισμα (24-12 στο 9′). Πολύ γρήγορα βέβαια, τα δεδομένα άλλαξαν.

Μόλις η Αρμάνι Μιλάνο βελτιώθηκε στο αμυντικό ριμπάουντ και στις επιστροφές, έθεσε τις βάσεις της ολικής ανατροπής. Ειδικά από την στιγμή που πήρε πολλά από τους ψηλούς της, ιδίως τον Τζαμπάολο Ρίτσι, ΝτεΣον Τόμας και Νικολό Μέλι. Οι τρεις τους έκαναν τη διαφορά για το +14 (42-56) του 30ού λεπτού, έχοντας για άξιο συμπαραστάτη -από την περιφέρεια- τον Ναζ Μήτρου – Λονγκ, ο οποίος είχε 11 πόντους ως εκείνο το σημείο.

Η έλλειψη επικοινωνίας στην επίθεση και η κακή κυκλοφορία της μπάλας δεν επέτρεψαν στη Μακάμπι Τελ Αβίβ να αλλάξει τον ρυθμό του αγώνα στην τελευταία περίοδο, με την Αρμάνι Μιλάνο να διατηρεί με άνεση το προβάδισμα και να φτάνει δίχως πρόβλημα στη φιλική επικράτηση.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 24-15, 32-37, 42-56, 71-80.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss