Μακρόν και Σολτς: Χαμόγελα στις κάμερες, διαφωνίες στο παρασκήνιο

Μακρόν και Σολτς αντάλλαξαν χειραψίες και χαμόγελα, αλλά απέφυγαν να απαντήσουν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων σχετικά με την κλονισμένη σχέση τους.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο Γερμανός καγκελάριος, Όλαφ Σολτς, συναντήθηκαν στο Παρίσι την Τετάρτη, με τη φωτογραφία να τους δείχνει χαμογελαστούς και ευδιάθετους.
Οι ηγέτες των δύο ισχυρότερων χωρών της Ευρώπης αντάλλαξαν χειραψίες και χαμόγελα, αλλά απέφυγαν να απαντήσουν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων σχετικά με την κλονισμένη σχέση τους, καθώς κατευθύνονταν προς το παλάτι των Ηλυσίων.Ο Σολτς πέταξε στο Παρίσι για ένα βιαστικά προγραμματισμένο γεύμα εργασίας, που στόχο έχει να βρεθεί κοινό έδαφος στις διαφορές που χωρίζουν τις δύο μεγαλύτερες δυνάμεις της Ευρώπης, έπειτα και από την ακύρωση μιας κοινής συνεδρίασης των δύο υπουργικών συμβουλίων από τον Μακρόν.

Η γαλλική πλευρά υποβαθμίζει το ρήγμα στις σχέσεις με τη Γερμανία
Λίγες στιγμές πριν από την άφιξη του Σολτς, ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης, Ολιβιέ Βεράν, υποβάθμισε τυχόν ρήγματα στον γαλλογερμανικό άξονα, λέγοντας ότι οι δύο χώρες ήταν πάντα σε θέση να ξεπεράσουν τις δυσκολίες που προέκυπταν κατά καιρούς.

«Η σημερινή συνάντηση αντικατοπτρίζει ότι αυτή η φιλία παραμένει ζωντανή», τόνισε ο Βεράν. Την ίδια στιγμή, όμως, ο αριθμός των θεμάτων για τα οποία η Γαλλία και η Γερμανία -τα δύο πλουσιότερα και πιο ισχυρά μέλη της ΕΕ- διαφωνούν, αυξάνεται, με τα ζητήματα να κυμαίνονται από την αμυντική στρατηγική του μπλοκ έως την απάντησή του στην ενεργειακή κρίση, τις σχέσεις με την Κίνα και ακόμη και τη δημοσιονομική πολιτική.

Οι δυσκολίες έρχονται καθώς η ΕΕ αγωνίζεται να καταλήξει σε μια συμφωνία σχετικά με το αν θα περιοριστούν οι τιμές του φυσικού αερίου ως απάντηση στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Διαφωνία Μακρόν και Σολτς για την εμφάνιση στις κάμερες
Ενδεικτικό των τεταμένων σχέσεων μεταξύ των δύο ηγετών είναι, σύμφωνα με το Politico, και το γεγονός ότι καθώς ο Γάλλος πρόεδρος και ο Γερμανός καγκελάριος προετοιμάζονταν για την κατ’ ιδίαν συνάντησή τους στο Παρίσι την Τετάρτη, το Βερολίνο ανακοίνωσε ότι θα εμφανίζονταν από κοινού μπροστά στις …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss