Μάνδρα: Οι δραματικές στιγμές του θανάτου του 17χρονου

Δραματικές στιγμές περιέγραψε στην κατάθεσή του ο 14χρονος, ο οποίος κατηγορείται για το θάνατο του 17χρονου αδερφού του στη Μάνδρα – «Πήγα πάνω από τον αδερφό μου και φώναζα “ξύπνα”»

Ο ανήλικος, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, ανέφερε στους αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών: «Μετά τον πυροβολισμό πήγα πάνω από τον αδερφό μου. Του φώναζα ‘ξύπνα, ξύπνα’. Είδα ότι δεν γινόταν τίποτα. Τρομοκρατήθηκα. Φοβήθηκα τόσο πολύ που δεν ήξερα πώς να αντιδράσω. Αποφάσισα να φύγω και να πάω στο σπίτι μου με τα πόδια».
Ο 14χρονος φοιτά, σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, σε νυχτερινό σχολείο, όπως φοιτούσε και ο αδερφός του. Τα αδέλφια πήγαιναν καθημερινά στη στάνη περίπου στις 11.00 το πρωί. Ο ένας αδερφός βοσκούσε τα πρόβατα και ο άλλος τα κατσίκια. Τελείωναν τη βοσκή περίπου στις 17.00. Τότε οι γονείς έπαιρναν από τη στάνη τα αδέλφια, τα οποία περίπου στις 19.00 πήγαιναν στο νυχτερινό σχολείο.

Ο 14χρονος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη στον Ανακριτή Ανηλίκων. Ο δικηγόρος της οικογένειας Γιάννης Βέρρας δήλωσε ότι «είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για δυστύχημα. Έγινε κατά λάθος. Ο 14χρονος θρηνεί, όπως και ολόκληρη η οικογένεια. Πρόκειται για ένα δυστύχημα και για μία οικογένεια από τη Μάνδρα που θρηνεί. Ο 14χρονος ζήτησε να απολογηθεί άμεσα, να καταθέσει από ψυχής την αλήθεια του, χωρίς να λάβει τη δικογραφία και χωρίς να ζητήσει προθεσμία. Αποφασίστηκε, ωστόσο, να απολογηθεί πιθανότατα την Τρίτη».
Τα 4 σημεία-«κλειδιά»

Στοιχεία που επιβεβαιώνουν –τουλάχιστον προσώρας- την κατάθεση που έδωσε στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών ο 14χρονος, προκύπτουν μέσα από την ιατροδικαστική εξέταση, τον έλεγχο των καμερών ασφαλείας αλλά και την επιτόπια έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι η σφαίρα είχε «πορεία ανόδου» όταν πέτυχε τον άτυχο 17χρονο, δηλαδή αυτός που πυροβόλησε το έκανε από χαμηλότερο ύψος. Με δεδομένο ότι ο 14χρονος είναι πιο κοντός από τον 17χρονο αδερφό του, το αποτέλεσμα της ιατροδικαστικής ταιριάζει με τη σκηνή που έχει πε …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss