Μαρία Πολύζου: «Με κακοποίησε ο πατέρας μου στα 11 μου» – Η εξομολόγηση της πρωταθλήτριας στίβου

Στίβος: Η Μαρία Πολύζου συγκλόνισε με όσα ανέφερε για την κακοποίηση που δέχθηκε από τον πατέρα της, ενώ στάθηκε και στο πόσο τη βοήθησε ο αθλητισμός.

Η πρωταθλήτρια στίβου μίλησε στην εκπομπή «Ποιος είναι πρωινιάτικα» του Open TV κι αναφέρθηκε στα δύσκολα παιδικά χρόνια.
«Μεγάλωσα στην Πάτρα. Είχα πολύ δύσκολα παιδικά χρόνια αλλά ήμουν και ένα παιδί που μόνο του κατάφερνε να βρει διέξοδο και φως στο τούνελ κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Στα 11, όταν κακοποιήθηκα από τον πατέρα μου, δεν σκέφτηκα να μιλήσω σε κάποιον», τόνισε αρχικά και συνέχισε: «Δε νομίζω πως ένα παιδί μπορεί να μιλήσει εύκολα. Πόσο μάλλον για το 1980 που συνέβη σε εμένα. Ένα παιδί που κακοποιείται, παθαίνει σοκ. Παγώνει. Παγώνει ο κόσμος όλος».

Επίσης, η Πολύζου ανέφερε: «Δεν κινείται ο κόσμος. Εκεί έχουμε ένα εσωτερικό παγόβουνο που πρέπει το παιδί κάποια στιγμή να καταφέρει να το κινητοποιήσει. Σε αυτό εμένα με βοήθησε ο αθλητισμός. Μου έδωσε τη δική μου ελευθερία και διέξοδο, την θεραπεία μου», και συμπλήρωσε: «Αυτή η ιστορία δεν είναι κάτι που περνάει εύκολα. Οι εφιάλτες υπάρχουν για χρόνια. Απλά κάποια στιγμή πρέπει να πατήσεις στα πόδια σου και να τα αφήσεις πίσω όλα αυτά».

Στο παρελθόν, η αθλήτρια δρόμων αντοχής είχε αποκαλύψει ότι είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει δύο φορές. Όπως είχε δηλώσει: «Ήμουν 11 στην έκτη δημοτικού. Η ζωή μου αλλάζει πάρα πολύ. Από το λευκό και το πολύχρωμο έγινε το μαύρο. Οπότε από εκεί και πέρα ήταν πολύ δύσκολο να διαχειριστώ τη ζωή μου και να συνεχίσω να γελώ και να ονειρεύομαι. Κάθε παιδί που κακοποιείται, νιώθει μόνο του. Εννοείται πως έχουν κλείσει όλες οι πύλες εισόδου για να υπάρξει, για να κυκλοφορήσει, να δημιουργήσει και να μιλήσει. Έκανα δύο απόπειρες αυτοκτονίας. Αυτό και μόνο δείχνει πόση μαυρίλα υπήρχε στη ζωή μου».
Σχετικές ειδήσεις


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss