Μαρία Σπυράκη: «Θα στραφώ εναντίον του συνεργάτη μου»

Για παλιά υπόθεση κάνει λόγο η Μαρία Σπυράκη η οποία βρίσκεται στο στόχαστρο των ευρωπαϊκών αρχών για τη διαχείρηση της κοινοβουλευτικής της αποζημίωσης.

Μεγάλο προβληματισμό έχει προκαλέσει στις τάξεις της κυβέρνηση η υπόθεση της Μαρίας Σπυράκη από τις έρευνες που διεξήγαγε η OLAF για τη διαχείριση της κοινοβουλευτικής αποζημίωσης.
Την άρση της ασυλίας της μέχρι πρότινος Ευρωβουλευτού της ΝΔ, μετά αίτημα του από Ευρωπαίου Γενικόυ Εισαγγελέα, ακολούθησε η αναστολή της κομματικής της δραστηριότητας με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη όπως επισημένεται σε σχετική ανακοίνωση του κόμματος.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, βοηθός της Μαρίας Σπυράκη εισέπραττε επίδομα που θα έπρεπε να εισπράττει μόνο αν ζούσε στις Βρυξέλλες, ενώ εκείνος ζούσε στην Αθήνα και δεν πήγαινε σε επιτροπές στην πρωτεύουσα του Βελγίου.
Κυβερνητικές πηγές διευκρινίζουν ότι η ανεξάρτητη πλέον ευρωβουλευτής είχε ενημερωθεί εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο για τις έρευνες που διεξήγαγε η OLAF, η οποία της είχε κοινοποιήσει τις σχετικές εκθέσεις της, ωστόσο εκείνη δεν ενημέρωσε κανέναν.

Μιλώντας στο MEGA η κυρία Σπυράκη διευκρινίζει πως πρόκειται για μια παλιά υπόθεση ενώ δηλώσει πως πρόκεται να πληρώσει του πρόστιμο που της επιβλήθηκε και μάλιστα θα στραφεί εναντίον του συνεργάτη της:

«Η υπόθεση είναι παλιά και αφορά την πρώτη μου θητεία. Ο συνεργάτης είχε προβλήματα υγείας με τη μητέρα του, τον πατέρα του, αλλά αντιμετώπιζε πρόβλημα και ο ίδιος. Οι εκθέσεις μου είχαν κοινοποιηθεί εδώ και καιρό, σκοπεύω να πάω τη Δευτέρα να πληρώσω το πρόστιμο που μου καταλογίστηκε, ενώ θα στραφώ και εναντίον του συνεργάτη μου», ανέφερε συγκεκριμένα.
Παράλληλα και σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr αν και δεν αναφέρεται στην ανακοίνωση του της Νέας Δημοκρατίας, η Μαρία Σπυράκη τίθεται και εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, αφήνοντάς την με έξι μέλη και με την ίδια να παραμένει ανεξάρτητη ευρωβουλευτής.
Σημειώνεται πως σε περίπτωση που της καταλογιστούν ποινικές ευθύνες, είναι πιθανόν να δικαστεί για απιστία ίσως και αν η δίκη γίνει στην Ελλάδα θα αφορά σε πλημμέλημα.

Μαρία Σπυράκη: Το παρασκήνιο πίσω από την απόφαση Μητσοτάκη
Εντονη είναι η ενόχληση στο Μέγαρο Μαξίμου για την Μαρία Σπυράκη, καθώς επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές ότι ανεξάρτητη πλέον ευρωβουλευτής είχε ενημερωθεί εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο για τις έρευνες που διεξήγαγε η OLAF, η οποία της είχε κοινοποιήσει τις σχετικές; εκθέσεις της, ωστόσο εκείνη δεν ενημέρωσε κανέναν.
Σημειώνεται πως ο Ευρωπαίος Γενικός Εισαγγελέας ζήτησε την άρση της ασυλίας της Μαρίας Σπυράκη, την οποία αποδέχτηκε η ευρωβουλευτής, καθώς υπάρχουν υποψίες για απάτη εις βάρος του προϋπολογισμού της ΕΕ, σε σχέση με τη διαχείριση της κοινοβουλευτικής αποζημίωσης, και ιδίως όσον αφορά την αμοιβή των διαπιστευμένων κοινοβουλευτικών βοηθών.
Εν τω μεταξύ με απόφαση του πρωθυπουργού, η Μαρία Σπυράκη τέθηκε εκτός ψηφοδελτίων. Με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη παράλληλα ανεστάλη η κομματική της ιδιότητα, ενέργεια που είχε δηλώσει πως θα ζητήσει και η ίδια.
Από χθες το βράδυ ο Κυριάκος Μητσοτάκης με δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες εμφανίστηκε ιδιαίτερα ενοχλημένος με την Μαρία Σπυράκη.
«Δεν έχω ακόμα πλήρη εικόνα, θα μου επιτρέψετε να επιστρέψω στην Αθήνα, να μελετήσω το ζήτημα και να σας απαντήσω αύριο» σημείωσε ο πρωθυπουργός, καθώς βρισκόταν στη σύνοδο κορυφής όταν ο ευρωπαίος γενικός εισαγγελέας ζήτησε την άρση της ασυλίας της ευρωβουλευτή. Σήμερα κατά τη διάρκεια του πρωινού καφέ και αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε εκτενώς για τα τεκταινόμενα, έλαβε την απόφαση να αναστείλει την κομματική ιδιότητα της Μαρίας Σπυράκη.
Σε ανακοίνωσή της, η Νέα Δημοκρατία αναφέρει σχετικά με το θέμα: «Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, αναστέλλεται η ιδιότητα του μέλους της Νέας Δημοκρατίας της Ευρωβουλευτή Μαρίας Σπυράκη, μέχρι να ολοκληρωθεί η διερεύνηση υπόθεσης για την οποία ελέγχεται.
Όσο διαρκεί η ανωτέρω απόφαση της αναστολής, η Μαρία Σπυράκη δεν θα είναι υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Θεσσαλονίκης στις επόμενες εθνικές εκλογές».
Παράλληλα και σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr αν και δεν αναφέρεται στην ανακοίνωση του της Νέας Δημοκρατίας, η Μαρία Σπυράκη τίθεται και εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, αφήνοντάς την με έξι μέλη και με την ίδια να παραμένει ανεξάρτητη ευρωβουλευτής.
Σχετικές ειδήσεις


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss