Μαρινάκης στο Ειδικό Δικαστήριο: «Δεν είδα έγκλημα»

«Δεν είδα έγκλημα για να το καταγγείλω, αλλά δεν ήταν πολιτικό ηθικό» ανέφερε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στην κατάθεσή του στο Ειδικό Δικαστήριο για τον διαφωνισμό των τηλεοπτικών αδειών. 

«Θεωρώ ότι ήταν σωστό να έχουμε 4 τηλεοπτικούς σταθμούς και με αυτό το νούμερο θα μπορούσαν να είναι βιώσιμοι. Θεωρώ ότι ήταν σωστό να πληρώνουν ένα τίμημα. Σωστά έπραξε η τότε κυβέρνηση στο να κάνει το διαγωνισμό και οι ενδιαφερόμενοι να πληρώσουν το υψηλότερο δυνατό τίμημα» ήταν η πρώτη τοποθέτηση του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη στο Ειδικό Δικαστήριο, όπου κατέθεσε ως μάρτυρας στη δίκη του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά και του επιχειρηματία Χρήστου Καλογριτσα για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.
Ωστοσο, όπως συμπλήρωσε αργότερα,«δεν είδα κάποιο έγκλημα για να το καταγγείλω, αλλά θεωρώ ότι μία κυβέρνηση πρέπει να έχει άλλες προτεραιότητες. Δεν είδα κάτι το οποίο θα έπρεπε να καταγγείλω την ίδια μέρα. Δεν ήταν όμως ηθικά και πολιτικά σωστό».

Προεδρος: Έχετε καταθέσει ότι επικοινώνησε μαζί σας ο κ. Παππάς και σας ζήτησε κάτι…Μάρτυρας: Δεν ήταν χάρη. Θεωρώ νορμάλ ότι ζήτησαν να γίνει η πληρωμή όσο το δυνατό γρηγορότερα, για εμάς δεν ήταν πρόβλημα.Προεδρος: Γιατί υπήρχε βιασύνη;Μαρτυρας: Ήταν σωστή σκέψη. Μετά το τέλος του διαγωνισμού, ότι βαίνουν όλα καλώς και η διαδικασία δουλεύει πολύ σωστά.Πρόεδρος: Έχετε δώσει μια συνέντευξη το 2019. Είπατε ότι ο κ. Πάππας σας ζήτησε και μια άλλη χάρη.Μαρτυρας: Μου ζήτησε να συναντηθώ με τον κ. Καλογριτσα τον οποίο δεν γνώριζα για να τον βοηθήσω με την πρώτη δόση. Θα κατέβαλα το ποσό ως δάνειο.Πρόεδρος: Αναρωτηθήκατε γιατί;Μαρτυρας: Αυτό που έχει συμβεί είναι ότι ο κ. Παππάς και ο κ. Τσιπρας θεωρούσαν σωστό να βοηθήσουν τον κ. Καλογριτσα να αποκτήσει μια συχνότητα και να βάλουν δικούς τους ανθρώπους, όπως τον κ. Αρβανίτη. Για να έχουν έναν σταθμό φιλικά προσκείμενο στο ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρώ σε μια Δημοκρατία, ότι μια κυβέρνηση δε μπορεί να συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο. Εκτός από το παρελθόν που το ΚΚΕ έχει τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σταθμό που ήξεραν όλοι ότι ανήκουν στο κόμμα. Ήταν ξεκάθαρο.
Ο μάρτυρας διατύπωσε την προσωπική του άποψη «ότι η επιθυμία στο να συμμετέχει ο Καλογριτσας στο διαγωνισμό ήταν επιθυμία Τσίπρα και Παππά. Ο άνθρωπος δεν είχε κανένα λόγο, είχε τις επιχειρήσεις του». Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι ο κ. Παππάς είχε τη σύμφωνη γνώμη του πρωθυπουργού, όπως τουλάχιστον του μετέφερε στις συζητήσεις του.

Προεδρος: Οι συναντήσεις σας με τον κ. Παππά τι αφορούσαν;Μάρτυρας: Μια συνάντηση έγινε στο Γραφείο μου για το διαγωνισμό, ενώ άλλες στο Μέγαρο Μαξίμου αφορούσαν στα κανάλια αλλά και θέματα του Δήμου Πειραιά. Ήταν στα πλαίσια νομιμότητας.

Για τη συνάντηση με τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα ο κ. Μαρινάκης ανέφερε: «Εξήγησα στον κ. Καλογρίτσα ότι θα ήταν δύσκολο να τον δανειοδοτήσω γιατί δεν θα ήταν σωστό απέναντι στους άλλους καναλάρχες αλλά και σε εκείνους που δεν έλαβαν την άδεια. Θεωρούσα ότι δεν ήταν σωστό για εμένα να εμπλακώ στη διαδικασία. Όταν μου ζητήθηκε από τον κ. Παππά να συναντήσω τον Καλογριτσα θεώρησα ευγενικό να τον δω».
Πρόεδρος: Ο κ. Καλογριτσας τι σας είπε;Μάρτυρας: Ήταν σύντομη η κουβέντα μας αλλά ο άνθρωπος είχε τη δουλειά του. Θεωρώ ότι πιέστηκε και του ζητήθηκε να το πράξει. Θεώρησα ότι περισσότερο το έκανε γι αυτούς, παρά για τον εαυτό του.Πρόεδρος: Γιατί δεν έδωσαν τη 48ωρη προθεσμία για να τον βοηθήσουν;Μάρτυρας: Αυτό θα δημιουργούσε προβλήματα και με τους άλλους που δεν είχαν πάρει άδεια. Αν θυμάστε στο τέλος της διαδικασίας υπήρξαν δηλώσεις, όπως αυτή του κ. Σαββίδη. Είπε ότι μπήκε στη διαδικασία σαν λαγός για να ανεβεί το τίμημα ή κάπως έτσι. Το γεγονός ότι δεν δόθηκε παράταση στον Καλογρίτσα δεν ενοχλούσε την τότε κυβέρνηση γιατί ο επόμενος ήταν κάποιος που ήταν θετικά προσκείμενος στην κυβέρνηση.Πρόεδρος: Γιατί περιμένατε δυο χρόνια να δημοσιοποιήσετε μια τόσο σοβαρή καταγγελία ότι ήθελαν να φτιάξουν καναλι μέσα στο Μαξίμου, όπως είπατε σε συνέντευξή σας.Μάρτυρας: Θεωρώ ηθικά ότι δεν ήταν σωστό να καταγγείλω την επόμενη του διαγωνισμού. Δεν είδα κάποιο έγκλημα, αλλά θεωρώ ότι μία κυβέρνηση πρέπει να έχει άλλες προτεραιότητες. Δεν είδα κάτι το οποίο θα έπρεπε να καταγγείλω την ίδια μέρα.
Σε ερώτηση της προέδρου αν κάποιες δηλώσεις του επιχειρηματία ήταν αποτέλεσμα της έντασης που υπήρχε μεταξύ του ίδιου και της κυβέρνησης, ανέφερε …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss