Μαρίζα Κωχ: «Δεν πρόλαβα τον πατέρα μου, ξέρω όμως ότι με αγκάλιασε πριν τον εκτελέσουν»

Η Μαρίζα Κωχ βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Στούντιο 4», για να συναντήσει τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο στην ΕΡΤ. Μέσα σε όλα, δε, η δημοφιλής ερμηνεύτρια αναφέρθηκε στην διαχείριση της απώλειας του αγαπημένου της πατέρα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή όταν η ίδια ήταν μόλις δέκα μηνών.

Συγκεκριμένα, η Μαρίζα Κωχ σημείωσε χαρακτηριστικά: «Δεν τον πρόλαβα τον πατέρα μου, όχι. Ξέρω όμως ότι με αγκάλιασε γιατί ήμουν δέκα μηνών όταν τον εκτέλεσαν. Ξέρουμε ότι ήταν στο κρατητήριο αλλά δεν ξέρουμε μετά τι έγινε. Ξέρουμε όμως ότι την ημέρα της οπισθοχώρησης των Γερμανών, ο Νίκος Κούνδουρος με τα παιδιά της ΕΠΟΝ ήταν πάνω στο καμπαναριού του Αγίου Διονυσίου οπλισμένα και μου ορκίστηκε ότι δεν βάρεσαν καμία τουφεκιά».

Και συνέχισε λέγοντας η Μαρίζα Κωχ: «Τους άφησαν και έφυγαν, άδειασαν το αρχηγείο και το κρατητήριο που ήταν στο πειραματικό σχολείο. Έφυγαν όλοι αλλά στο τέλος βρέθηκαν εκτελεσμένοι άνθρωποι κάτω στο κρατητήριο».

Και πρόσθεσε: «Ο Θεός ξέρει… Ξέραμε ότι αν είχε ζήσει, δεν χρειαζόταν να μας ψάξει. Ήξερε ότι στη Σαντορίνη θα έβρισκε τα χνάρια μας». «Δεν μας άφησε όμως τέτοια ελπίδα η μαμά γιατί φόρεσε τα μαύρα και έμειναν για πάντα» είπε, ακόμα, η Μαρίζα Κωχ.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss