Ματίνα Παγώνη: Πρέπει όλοι να κάνουμε το επικαιροποιημένο εμβόλιο κορονοϊού και της γρίπης

Για την πορεία του κορονοϊού αλλά και για την εποχική γρίπη μίλησε σε τηλεοπτική της συνέντευξη η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, στέλνοντας το μήνυμα «πρέπει όλοι να κάνουμε εμβόλιο».

«Όσον αφορά στα κρούσματα, η γενική εικόνα που έχουμε για τον κορονοϊό είναι ότι έχουμε μία διαχειρίσιμη κατάσταση προς το παρόν, όμως κάνουμε έκκληση να κάνει ο κόσμος το επικαιροποιημένο εμβόλιο, και αυτή που θα έρθει προς το τέλος Νοέμβρη» υπογράμμισε στο Mega.

«Δεν θα έχουμε μόνο αυτούς τους ιούς μέσα στον χειμώνα»

«Και είναι σημαντικό γιατί ξεκινούν οι γρίπες, που σημαίνει ότι το peak θα είναι Ιανουάριο – Φεβρουάριο, που σημαίνει ότι θα πρέπει να έχουμε εμβολιαστεί και για την γρίπη μέχρι τέλος Νοέμβρη ούτως ώστε εάν συμπέσουν περιστατικά, που μπορεί να τύχει να έχει κάποιος ”κοκτέιλ” γρίπης και κορονοϊού, και να μπορέσουμε να το διαχειριστούμε. Δεν θα έχουμε μόνο αυτούς τους ιούς μέσα στον χειμώνα», συμπλήρωσε η Ματίνα Παγώνη.

«Τα παιδιά θα πρέπει να είναι σε ένα περιβάλλον ωραίο, ανεκτό, που να μην κρυώνουν ή να μην ζεσταίνονται πολύ»

Αναφερόμενη στα σχολεία και τη θέρμανση τους και με εμφανή τον κίνδυνο του κρυολογήματος αλλά και του κορονοϊού η Ματίνα Παγώνη επεσήμανε πως «τα παιδιά θα πρέπει να είναι σε ένα περιβάλλον ωραίο, ανεκτό, που να μην κρυώνουν ή να μην ζεσταίνονται πολύ, με θερμοκρασίες που να μην τους δημιουργούν προβλήματα. Γι΄αυτόν τον λόγο στα σχολεία, θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή και δεν θα κάνουμε οικονομία στα σχολεία. Θα κάνουμε αλλού οικονομία και όχι στα σχολεία».

«Θέσαμε το θέμα των αναισθησιολόγων το οποίο ξεκινάει από το 2018»

Η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ μιλώντας στο Mega και την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα ΜEGA» εστίασε και στον αγώνα των γιατρών για τη βελτίωση του συστήματος Υγείας. «Εμείς ως συνδικαλιστές οφείλουμε να παλεύουμε για τα νοσοκομεία και τους συναδέλφους μας, αυτό δε το ξεχνάμε ποτέ γιατί είμαστε και γιατροί εκτός από συνδικαλιστές και γνωρίζουμε καλύτερα από τον καθένα για τα προβλήματα. Έχουμε σκύψει στα ράντζα για να εξετάσουμε ασθενείς» είπε.

«Είχαμε συνάντηση με τον υπουργό για το νοσοκομείο ”Αγία Σοφία”. Καθίσαμε αρκετή ώρα με την αναπληρώτρια και τον υπουργό, ήταν το διοικητικό συμβούλιο της ΕΙΝΑΠ με την 5μελή επιτροπή του ”Αγία Σοφία”. Θέσαμε το θέμα των αναισθησιολόγων το οποίο ξεκινάει από το 2018. Είναι ένα θέμα που θα έπρεπε να έχει λυθεί αλλά δυστυχώς δεν έχει λυθεί. Καταφέραμε, να ξεκινήσει ένα κρεβάτι τακτικών χειρουργείων να ανοίξει στο Αγία Σοφία με 2 αναισθησιολόγους, κατ’ εξαίρεσίν θα γίνουν οι κρίσεις των γιατρών στο Αγία Σοφία ανεξάρτητα από τις κρίσεις των άλλων γιατρών», συμπλήρωσε η ίδια.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss