Μαύρες κηλίδες στο πρόσωπο: Πώς θα τις προλάβεις ή πώς θα απαλλαγείς μια για πάντα από αυτές

Σύμφωνα με την dr.Marisa Garshick, τα σκοτεινά σημεία μπορεί να πάρουν τη μορφή υπερμελάγχρωσης, η οποία χαρακτηρίζει το δέρμα που φαίνεται πιο σκούρο. Μπορεί να εμφανιστεί σε μικρές κηλίδες, να καλύψει μεγάλες περιοχές ή να επηρεάσει ακόμα και ολόκληρο το σώμα.
«Μια κοινή αιτία υπερμελάγχρωσης είναι η υπερβολική παραγωγή μελανίνης. Η μελανίνη είναι μια χρωστική ουσία που δίνει στην επιδερμίδα το χρώμα του. Παράγεται από κύτταρα του δέρματος που ονομάζονται μελανοκύτταρα. Αρκετές διαφορετικές καταστάσεις ή παράγοντες μπορούν να αλλάξουν την παραγωγή μελανίνης στο σώμα σας», λέει χαρακτηριστικά η ίδια και συνεχίζει: «Εκτός από την υπερμελάγχρωση, άλλες αιτίες περιλαμβάνουν την έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία και αλλαγές που προκύπτουν από εγκυμοσύνες, οι οποίες συμβάλλουν σε καταστάσεις όπως το μέλασμα ή ακμή.

Ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγουν οι γυναίκες για να μην έχουν μαύρες κηλίδες στο δέρμα;
Η Dr. Garshick σημειώνει: «Ενώ μπορεί να εμφανιστούν μαύρα σημάδια, υπάρχουν ορισμένες τροφές που μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής και στην καταπολέμηση της βλάβης από τις ελεύθερες ρίζες που προδιαθέτουν τις μαύρες κηλίδες. Από την άλλη, οι τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά είναι καλές για τη γενική υγεία της επιδερμίδας.
Γαλακτοκομικά
Ορισμένοι τύποι γαλακτοκομικών, ειδικά το αγελαδινό γάλα, μπορεί να σχετίζονται με εξάρσεις ακμής όταν καταναλώνονται με τη μορφή πλήρους, χαμηλών λιπαρών ή αποβουτυρωμένου γάλακτος, αλλά όχι με τη μορφή γιαουρτιού ή τυριού. Θεωρείται ότι το γάλα μπορεί να αυξήσει την παραγωγή IGF-1 και σμήγματος, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε επακόλουθες εξάρσεις και μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία μαύρων κηλίδων.
Αλκοόλ
Η Dr. Garshick αναφέρει: «το αλκοόλ αφυδατώνει τα κύτταρα σας, συμπεριλαμβανομένων των κυττάρων του δέρματός σας, καθιστώντας την επιδερμίδα ξηρή, γεγονός που μπορεί να επιδεινώσει την εμφάνιση μαύρων κηλίδων και υπερμελάγχρωσης».
Υδατάνθρακες
Επίσης τόσο οι μη επεξεργασμένοι όσο και οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες εξαντλούν τα καλά βακτήρια στο σώμα μας και αυξάνουν την παραγωγή λιπαρότητας στο δέρμα. Ως αποτέλεσμα, προκύπτει ανισορροπία και υπερβολική λιπαρότητα στην επιδερμίδα που επιτρέπει στα βακτήρια της ακμής να ευδοκιμήσουν.
Αλάτι
Το αλάτι περιέχει νάτριο, το οποίο σε υψηλές ποσότητες αφυδατώνει τα κύτταρα του δέρματός μας. Στη συνέχεια, αυτά κύτταρα αντισταθμίζονται από την υπερπαραγωγή ελαίου και μπορούν να συμβάλουν σε δερματικά ξεσπάσματα
Σόγια
Η σόγια περιέχει φυτοοιστρογόνα, τα οποία μιμούνται τα φυσικά οιστρογόνα, προκαλώντας ορμονικές ανισορροπίες που μπορεί να προκαλέσουν εξάρσεις στο δέρμα.
Πικάντικα φαγητά
Τα πικάντικα τρόφιμα αυξάνουν τη θερμότητα του σώματος, προκαλώντας φλεγμονή που μπορεί να προκαλέσει εξάρσεις και να επιδεινώσει τις υπάρχουσες δερματικές παθήσεις όπως η ροδόχρους ακμή.
Καφές και προϊόντα καφεΐνης
Η καφεΐνη προκαλεί αύξηση της ορμόνης του στρες, κορτιζόλης, η οποία μπορεί να προκαλέσει ή να επιδεινώσει τις δερματικές παθήσεις.
Συμβουλές περιποίησης δέρματος γ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss