Με ελληνικό χρώμα η Σλοβενία κόντρα στον ασταμάτητο Χάλαντ, επιλογή στο 2.00

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τον αγώνα της Σλοβενίας με τη Νορβηγία για το Nations League

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις της ημέρας από το πρόγραμμα του Nations League είναι αυτή της Σλοβενίας κόντρα στη Νορβηγία (21:45 Novasports 1HD, Live από το SPORT24). Το ματς διεξάγεται στο πλαίσιο της πέμπτης αγωνιστικής του τέταρτου ομίλου της League B. Η ομοσπονδία της Σλοβενίας έχει ανακοινώσει sold out, άρα το βράδυ στο “Στόζιτσε”, το μεγαλύτερο γήπεδο της χώρας, θα βρεθούν πάνω από 16.000 φίλοι του ποδοσφαίρου για να δουν την εθνική τους ομάδα κόντρα στον Έρλινγκ Χάλαντ, ο οποίος ασφαλώς είναι πόλος έλξης.

Σλοβενία – Νορβηγία: Προγνωστικά και Ανάλυση

Η Νορβηγία είναι αήττητη στον όμιλο με δέκα βαθμούς στα πρώτα τέσσερα ματς και στοχεύει στην άνοδο στην πρώτη κατηγορία. Από την άλλη, η Σλοβενία με δύο βαθμούς και ρεκόρ 0-2-2 παλεύει να αποφύγει τον υποβιβασμό στην τρίτη κατηγορία. Σημειώνεται, ότι η Νορβηγία την τελευταία αγωνιστική φιλοξενεί τη Σερβία (7 βαθμοί) και η Σλοβενία παίζει εκτός έδρας με τη Σουηδία (3 βαθμοί).

Το αποψινό ματς συγκεντρώνει και έντονο ελληνικό ενδιαφέρον, διότι στην αποστολή της Σλοβενίας έχουν συμπεριληφθεί τέσσερις παίκτες που αγωνίζονται στη Super League. Ο λόγος φυσικά για τον χαφ του ΠΑΟΚ, Γιασμίν Κούρτιτς, αλλά και τους τρεις άσους του Παναθηναϊκού, τον Άνταμ Τσέριν, τον Μπένγιαμιν Βέρμπιτς και τον Αντραζ Σπόραρ.

Υπενθυμίζεται μάλιστα, ότι ο Τσέριν είχε σκοράρει στο τελευταίο ματς του Ιουνίου, όπου η Σλοβενία είχε φέρει 2-2 με τη Σερβία. Γενικά, το σύνολο του Ματίας Κεκ βρίσκει συνήθως τον τρόπο να σκοράρει εντός έδρας. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα τελευταία εννιά επίσημα παιχνίδια, που έδωσε η Σλοβενία εντός συνόρων, απέτυχε να βρει γκολ μόνο κόντρα στη Σουηδία. Επίσης, στα τέσσερα προηγούμενα εντός έδρας ματς με τη Νορβηγία, η Σλοβενία σκόραρε πάντα (1-2, 2-3, 3-0, 1-1).

Η Σλοβενία πέρα από τους τέσσερις “Έλληνες” έχει κι άλλους ποιοτικούς ποδοσφαιριστές στο ρόστερ της, προεξάρχοντος φυσικά του γκολκίπερ της Ατλέτικο, Γιαν Όμπλακ. Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε τους χαφ Λόβριτς και Μπίγιολ της σούπερ φορμαρισμένης Ουντινέζε, τον χαφ Ζάιτς της Φενερμπαχτσέ, αλλά και τον 19χρονο φορ Σέσκο, τον οποίο στη Ζάλτσμπουργκ τον χαρακτηρίζουν νέο Χάλαντ.

Ο άσος της Μάντσεστερ Σίτι σημείωσε τα πέντε από τα συνολικά έξι γκολ της Νορβηγίας στα τέσσερα ματς του Ιουνίου. Είναι εντυπωσιακό ότι στις τελευταίες εννιά διεθνείς συμμετοχές του, ο Χάλαντ πέτυχε συνολικά 13 τέρματα, αποτυγχάνοντας να βρει δίχτυα μόνο στο εντός έδρας 0-0 με τη Σλοβενία στις 9 Ιουνίου.

Σε ό,τι αφορά στο αποψινό ματς, κρίνεται αμφίβολη η συμμετοχή του αρχηγού Μάρτιν Εντεγκαρντ (Αρσεναλ). Ο Στάλε Σολμπάκεν πάντως έχει ουκ ολίγες ποιοτικές επιλογές σε όλες τις θέσεις, με παίκτες που αγωνίζονται σε καλά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, όπως ο Λέο Εστιγκαρντ (Νάπολι), ο Γιούλιαν Ρίερσον (Ουνιόν Βερολίνου), ο Μοχάμεντ Ελιονούσι (Σαουθάμπτον), ο Σάντερ Μπέργκε (Σέφιλντ Γιουνάιτεντ), ο Ματς Μέλερ Ντέλι (Νυρεμβέργη), ο Κρίστιαν Θόρστβεντ (Σασουόλο), ο Φρέντρικ Αουρσνες (Μπενφίκα), ο Μόρτεν Θόρσμπι (Ουνιόν Βερολίνου) και ο Αλεξάντερ Σέρλοθ (Σοσιεδάδ).

Προγνωστικά Στοιχήματος

Από τη μία λοιπόν έχουμε τη Σλοβενία, η οποία σκοράρει με συνέπεια εντός έδρας και χρειάζεται ένα μεγάλο αποτέλεσμα για να αποφύγει την τελευταία θέση. Και από την άλλη τη Νορβηγία του ασταμάτητου Χάλαντ, ο οποίος φέτος έχει πετύχει ήδη 11 γκολ σε επτά αγωνιστικές στην Premier League. Το αμφίσκορο λοιπόν συγκεντρώνει πιθανότητες και σε τιμές διπλασιασμού μπορεί να αποτελέσει επιλογή.

Σε ατομικό επίπεδο, οι μπουκ προφανώς δίνουν πρώτο φαβορί για anytime σκόρερ τον Χάλαντ σε τιμές οριακά πάνω από το 2.00. Στη Σλοβενία ο Κεκ συνηθίζει να ξεκινάει στην επίθεση τον Σέσκο και να περνάει αλλαγή τον Σπόραρ. Ο άσος του Παναθηναϊκού όμως, με τις εμφανίσεις του φέτος στη Super League, έχει υποχρεώσει τον Κεκ να εξετάσει το ενδεχόμενο να παίξει και με τους δύο στην κορυφή. Αν ο Σπόραρ πάρει φανέλα βασικού, το 4.50 για το anytime του είναι μία αν μη τι άλλο ελκυστική απόδοση, καθώς ο 28χρονος άσος βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα με τρία γκολ στα τελευταία έξι ματς με τον Παναθηναϊκό.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Σλοβενία – Νορβηγία: Goal/Goal (απόδοση 2.00), 19:00
  • Σλοβενία – Νορβηγία: Σπόραρ Anytime (απόδοση 4.50), 19:00

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss